Vergelijk onze cursussen

jouw Flow reis

1
Flow App
- Vind jouw Flow -
Leer online de nieuwste inzichten en flow skills die je helpen flow te vinden in je activiteiten.
Introductie cursus
2
Flow
Master
Ontdek jouw individuele voorkeuren naar flow en benut jouw volledige potentieel.
Leer alles over flow
3
Master Coach
in Flow
Leer op systematische wijze flow te creëren bij jezelf, anderen en in teams.
Word een Master Coach
Testimonials van deelnemers
Video
Weinig tijd?
Laat ons je informatie toesturen

vergelijkende tabel

Flow
App
Flow
Master
master
Coach
Kenmerken
€195
€995
€2950
Groepsbijeenkomsten
Nee
3 dagen
8 dagen
Online leren
Ja
Ja
X
Leren op eigen tempo
20hrs
40hrs
40+hrs
Duur
20hrs
7 weken
8 maanden
Peer-to-Peer Feedback
Ja
Ja
Ja
Online 1-op-1 Coaching
Ja
X
X
Peer-to-Peer Coaching
X
Ja
Ja
Coaching 1-op-1
X
Ja
Ja
Face-2-face bijeenkomsten
X
Ja
Ja
Live 1-to-1 Coaching
X
Ja
Ja
Persoonlijke Case Study
X
Ja
Ja
Werkboek
X
Ja
Ja
Afsluitende Presentatie
X
Ja
Ja
Examen
Ja
Ja
Ja
Certificaat
Ja
Ja
Ja
Euro
€195
€995
€2950
Curriculum
Inleiding tot Flow
In Diepte
In Diepte
In Diepte
Flow Model™
X
In Diepte
Pathway to Flow™
20hrs
In Diepte
Scientific Signature to Flow™
20hrs
In Diepte
Filosofie over Flow
X
In Diepte
Flow Mindset & Persoonlijkheid
Basis
In Diepte
Psychofysiologisch resetten
Basis
In Diepte
Praktische Flow Skills
6 Skills
25+ Skills
Motivatie managen
Basis
In Diepte
Uitdaging managen
Basis
In Diepte
Weerbaarheid versterken
Basis
In Diepte
Beelden & Visualisatie
Basis
In Diepte
Managen van aandacht & Bewustzijn
Basis
In Diepte
Vertrouwen ontwikkelen
Basis
In Diepte
Zelfvertrouwen
X
In Diepte
Stress & Survival
X
In Diepte
Mastery benadering
Basis
In Diepte
Gedachten management
Basis
In Diepte
Emotionele intelligentie
X
In Diepte
Het Ego & Flow
X
In Diepte
Deep Flow
Basis
In Diepte
Een Flow Ritueel ontwikkelen
Basis
In Diepte
Groepsflow
X
In Diepte
Flow & Relaties
X
In Diepte
Periodiseren en Pieken
X
In Diepte
Lichaam en brein connectie
X
In Diepte
Werken met anderen: praktijk
X
In Diepte
Werken met anderen: wat werkt?
X
In Diepte

"Ik wilde even zeggen hoezeer ik genoten heb van de cursus. De inzichten over flow en de flow-skills waren nieuw voor mij. Het heeft niet alleen mijn persoonlijke prestaties verbeterd, maar ook de manier waarop ik anderen coach. Ik kan de cursus aan iedereen aanraden die op zoek is naar betere prestaties en welzijn."

Tony Eldridge
Golf Professional

"Flow heeft een groot effect op ons leven, of het nu gaat over het surfen van een golf of in onze relaties. Het vermogen om in het moment te zijn, zonder afleiding, is cruciaal."

Tom Carroll
Wereldkampioen Surven

"Flow brengt je leven naar een ander level, je presteert op je best en je voelt je op je best."

Rebecca Soni
8 Olympic Medals & World Record Holder

"Je hebt geen idee hoe de Flow Centre mijn leven heeft veranderd. De lessen die ik vanuit Flow Centre meeneem in mijn sport en dagelijks leven zijn onbetaalbaar."

Nathan Charles
Australisch International Rugby

"Ik heb flow jarenlang bestudeerd bij de meest vooraanstaande leraren over de wereld. Ik ben nog nooit zulke toegankelijke en praktische taal tegengekomen als die van de Flow Centre. Ik kreeg een krachtig kader aangereikt om meer flow creëren in mijn werk en leven."

Steve Brophy, Hedge School

"Ik wist al heel wat over flow , maar deze cursus was de kers op de taart. Niet alleen theoretisch maar ook praktisch. Ik kan deze cursus van harte aanbevelen aan anderen."

Govert Semeijns van Doesburgh
Coach / Trainer

"Ik heb de cursus van de Flow Centre gevolgd, en was erg onder de indruk van de kwaliteit en de helderheid van de geboden informatie. Als coach en trainer in leiderschap en professionele ontwikkeling, heb ik nu nieuwe informatie en tools om mijn lessen te verrijken. Een aanrader."

Nick Kettles, Coach / Trainer

Curriculum Detail

De Flow App - Vind jouw Flow - bestaat uit meer dan 15 modules die allemaal ontworpen zijn om jou te helpen flow in je leven te vinden.

De inbegrepen 1-op-1 coaching, stelt ons in staat maatwerk te leveren en ervoor te zorgen dat de lessen worden geïntegreerd.

Je kunt deze cursus op elk apparaat volgen, op een door jouw gekozen tijdstip en in je eigen tempo.

Course modules:

Note: Onderstaand overzicht kan tussentijds wijzigen.

Resetting

Als je werkelijk wilt veranderen dan zul je verantwoordelijkheid moeten nemen voor de mentale staten die aan deze verandering ten grondslag ligt. In deze module leer je hoe je jouw mentale staat kunt resetten.

Flow Mindset

Iedereen kan af en toe per toeval flow vinden. Maar als de structuur van je brein niet congruent is met het vinden van flow, dan is het onwaarschijnlijk dat je regelmatig flow ervaart. Deze module staat in het teken van de Flow Mindset.

Prioriteit geven aan Flow

In deze module leer je hoe je een krachtige intentie richting flow kunt creëren die jouw neurologie voor flow op gang zult helpen.

Inspiratie opwekken

In deze module onderzoeken we je innerlijke capaciteit om intrinsiek gemotiveerd te zijn en hoe we je drijfveren kunnen aanboren om je motivatie te vergroten.

Veerkracht versterken

In deze module kijken we naar je relatie met mislukking en hoe je een groei mindset kunt aannemen die je in staat stelt te leren, te groeien en uit te blinken.

De kracht van voorbereiding

Het voorbereiden van het lichaam en brein is cruciaal om flow te vinden. In deze module leer je waarom je voorbereiding belangrijk is en wat je kunt doen.

Visualiseren naar Flow

In deze module leer je hoe je jouw natuurlijke Bayesiaanse reacties (d.w.z. het voorspellen van toekomstige ervaringen) kunt inzetten om toekomstige gebeurtenissen vorm te geven richting flow.

Je aandacht managen

Door ons volledig te concentreren op de taak die voor ons ligt, geven we meer aandachtsbandbreedte aan onze prestaties en ervaring. In deze module onderzoeken we misschien wel de belangrijkste les van allemaal: hoe je je focus kunt managen en vasthouden.

Gedachtenmanagement

In flow zijn we volledig aanwezig en worden we niet afgeleid door onze gedachten. In deze module bekijken we hoe je je gedachten kunt managen.

Optimaliseer je Emoties

In deze module bekijken we hoe je je emoties kunt managen en welke gevoelens voor jou leiden naar flow.

Zelfvertrouwen

In deze module bekijken we hoe je je brein en je lichaam kunt vertrouwen wanneer het er het meest toe doet; waarom het belangrijk is om van een groot zelfvertrouwen naar totale overgave te gaan.

Deep Flow

In deze module kijken we naar diepe staten van flow en hoe je deze kunt verwelkomen.

Moeiteloze Actie

In deze module bekijken we hoe we onze handelingen efficiënter en vloeiender kunnen uitvoeren. We onderzoeken hoe we op een moeiteloze manier kunnen handelen.  

Een Flow Ritueel creëren

In deze module helpen we je een ritueel te ontwikkelen naar flow die je kunt inzetten bij je activiteiten. Je ontwikkelt een ritueel om in flow te geraken, om in flow te blijven en om in flow terug te komen als je eruit bent geraakt.

Alles bij elkaar brengen

In deze module brengen we alle kennis en vaardigheden nog eens bij elkaar.

De Flow Master cursus bestaat uit meer dan 50 modules, ontworpen om alle kennis en praktische ervaring die we bezitten over flow en de weg naar flow naar jou over te dragen.

Vanaf dag 1 integreer je de flow skills in de praktijk, werk je samen met anderen en leer je van onze deskundige trainers en wereldberoemde professionals.

Cursusmodules: hieronder staat een overzicht van de cursusmodules. Tijdens de cursus kunnen hier aanpassingen op gemaakt worden.

Inleiding tot Flow

De eerste stap is om de flowervaring goed te begrijpen. Welke voordelen flow jou oplevert en hoe flow helpt bij je persoonlijke ontwikkeling.

Flow Model

Je leert in detail hoe je het Flow model gebruikt en hoe dit jou zal helpen. We laten zien hoe mensen het in verschillende contexten hebben gebruikt. En hoe het een waardevol instrument is om je innerlijke ervaring te calibreren en te verbeteren.   

Pathway to Flow (De stappen naar Flow)

We zullen voortborderen op de Flow Certificate cursus. Echter zal je begrip en inzichten over De Stappen naar Flow naar een hoger niveau groeien.

Je leert de onderliggende theorieën en zult in elke stap oefenen met meerdere flow skills. Daarnaast leer je ook hoe je anderen kunt helpen de flow skills in te zetten.

Inzicht in The Pathway to Flow geeft je een fundamenteel systeem om flow op te wekken, topprestaties te leveren en meer levensvreugde te creëren.

Scientific Signature to Flow

We verdiepen ons in de flowervaring. We zullen de flowervaring vanuit bijna elke wetenschappelijke discipline bekijken, van psychologie tot neurowetenschappen.

Filosofie over Flow

Flow wordt nu al zo'n 50 jaar bestudeerd in de westerse wetenschap. Oudere beschavingen hebben echter ook heel gedisciplineerd kennis opgebouwd rondom gelijke mentale toestanden. In deze module zullen we dit allemaal bekijken.

Flow Mindset en Persoonlijkheid

In deze module leer je wat een Flow Mindset is, hoe je deze aanneemt en welke persoonlijkheden meer flow bevorderlijk zijn dan de ander. Je leert wat een autotelische persoonlijkheid is en leert welke mindset leidt naar flow. Je leert meer over persoonlijk leiderschap en hoe je dit meer kunt inzetten.

Jezelf Psychofysiologisch resetten

In deze module leer je meerdere skills om jezelf fysiek en mentaal te resetten. Door jezelf te resetten, kun je met een schone lei jezelf meer richting flow managen.

Praktische Flow Skills

Gedurende de opleiding zul je meerdere Flow Skills leren die je aan je gereedschapskist kunt toevoegen. En daarnaast leer je de Flow Skills direct te integreren in je leven.

Intentie & Doelen bepalen

Elke intentie creëert energie en vervolgens gedachten en acties. In deze module leer je intenties en doelen te vormen die bevorderlijk zijn voor flow. Wat werkt wel en wat werkt niet? Je leert helderheid te creëren, zonder dat je gestrest raakt of dat onze eigen verwachtingen de gewenste prestaties in de weg zal staan.

Motivatie en persoonlijke behoeften managen

In deze module leer je jouw motivatie te managen en hoe je zelfs bij eenvoudige taken inspiratie kunt opwekken. Je krijgt inzicht in de meest effectieve motivatietheorieën en hoe je deze praktisch in jouw voordeel in kunt zetten. We onderzoeken jouw persoonlijke behoeften, drijfveren en motivationele voorkeuren. Hoe deze op dit moment vervuld zijn - en natuurlijk - hoe je dit kunt verbeteren.

Uitdagingen managen

Er is een verband tussen de hoogte van de uitdaging en je arousal niveau. Beide zullen je helpen om te pieken op het juiste moment.

In deze module leer je hoe je zelf de hoogte van de uitdaging in jouw voordeel kunt optimaliseren. Zowel theoretisch als praktisch leer je hoe je de optimale zone van arousal - de sweet spot - kunt raken die nodig is om flow te creëren in moeilijke situaties.

Weerbaarheid versterken

Wanneer we nieuwsgierig en proces georiënteerd zijn, zoals in flow, maken we gebruik van onze snellere en meer geschikte cognitieve processen. We creeren dan een natuurlijke veerkracht die ons beter helpt om uitdagingen en moeilijkheden aan te gaan. Dit is een van de redenen waarom we zo effectief zijn in flow.

In deze module gaan we dieper in op hoe we dit kunnen bereiken. We onderzoeken de verschillen tussen mentale hardheid, doorzettingsvermogen en weerbaarheid, en wat ons het beste helpt.

Beelden & Visualisatie

In deze module leer je hoe je beelden en visualisaties kunt maken van de toekomst die je zo goed mogelijk zullen helpen. Je leert hoe je met succes een gebeurtenis kunt visualiseren voordat deze plaatsvindt.

Je zult ervaren dat visualiseren een krachtig middel is, hoe het je hersenen traint en wat dit te maken heeft met flow en optimaal functioneren.

Managen van aandacht & bewustzijn

Sommige zullen zeggen dat aandacht alles is wat we hebben. Waar we aandacht aan schenken heeft grote invloed op hoe we denken, ons voelen en wat we doen.
  
In deze module leer je hoe je lichaam en brein neurologisch zijn ingesteld om op een bepaalde manier te reageren. We zullen onze interne en externe architectuur onderzoeken en wat we eraan kunnen doen.

Vertrouwen ontwikkelen

In het moment hebben we allemaal de kracht om het grootste deel van onze vermogens te maximaliseren door op onszelf te vertrouwen. In deze module leer je waarom dit zo is, hoe dit werkt en wat we kunnen doen om onze aangeboren talenten in te zetten om een niveau van volledig vertrouwen te bereiken en te behouden.

Zelfvertrouwen, sterkte en risico's

Je leert hoe je je perspectief kunt veranderen en hoe je jouw zelfvertrouwen kunt vergroten. Daarnaast leer je hoe risico's ontstaan, hoe we het positief kunnen benutten en wanneer we onze sterke punten moeten inzetten.

Stress en Survival

Je leert hoe je je perspectief kunt veranderen en de onderliggende theorieën over het vergroten van je zelfvertrouwen. En dat is nog maar het begin! Je leert ook hoe je risico's op een positieve manier kunt gebruiken om flow te creëren.

Mastery Benadering

Het is belangrijk om het verschil te begrijpen tussen oosterse en westers meesterschap. Je leert hoe je door je op meesterschap te richten, je prestaties zullen verbeteren en wat dit te maken heeft met flow.

Voorbereiding Skills

Je voorbereiding is vaak allesbepalend! Hoe jij je voelt en presteert in een activiteit is vaak een gevolg  van hoe we ons hebben voorbereid. In deze module leer je hoe je je voorbereiding op verschillende momenten kunt professionaliseren en hoe je uit je voorbereiding de vruchten kunt plukken.

Gedachten Management

We hebben zo'n 70,000 gedachten op een dag. Het is belangrijk dat we leren onze gedachten te managen i.p.v.. dat onze gedachten ons gaan managen.

Je zult je gaan verdiepen in psychologische flexibiliteit, ACT, mindfulness, REBT, CBT en andere tools voor gedachtenmanagement. En kijken wat voor jou het beste werkt.

Het Ego & Flow

Voor je persoonlijke ontwikkeling mag het onderwerp 'het zelf' uiteraard niet ontbreken. In deze module leer je over het ego en hoe we voorbij ons zelfbewustzijn kunnen komen om een hoger niveau van zelfactualisatie te bereiken.

Emotionele intelligentie

In deze module leer je verschillende methoden om met emoties om te gaan en deze effectief te verwerken. Je krijgt ook inzicht in hoe jouw emoties je ervaring, plezier en prestaties beïnvloeden. Je leert hoe je jouw emotionele landschap kunt optimaliseren.

Deep Flow

Inzicht in diepere staten van flow, hoe je dit kunt bereiken en wat het nut hiervan is, is een van de meest waardevolle vaardigheden van het leven.

In deze module leer je de verschillen tussen micro en macro flow en hoe we deep flow vanuit een aantal invalshoeken kunnen benaderen. We kijken ook naar de wisselwerking tussen energetisch bewustzijn, spiritualiteit, veranderende bewustzijn staten en flow.

Een Flow Ritueel ontwikkelen

Om al je leermomenten bij elkaar te brengen, is het belangrijk om dit op een eenvoudige manier te kunnen activeren. Aan het eind van de opleiding leer je hoe je een flow ritueel kunt opstellen die in één actie alle leermomenten op gang brengen.

Lichaam en Brein connectie

Je krijgt inzicht in hoe je lichaam en brein onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. En hoe je met je lichaam je brein kunt activeren en andersom. Je zult o.a. hartslagcoherentie, dual cognition en andere manieren om je mentale staat te managen onderzoeken.

Groepsflow

Groepsflow is een actueel en populair onderwerp. In deze module leer je verschillende theorieën over groepsflow en hoe je de principes van groepsflow kunt inzetten om een optimale teamomgeving te faciliteren dat leidt tot excellente prestaties.

Flow & Relaties

Hoe we met onszelf en anderen omgaan is essentieel om een gelukkig leven te leiden. Je leert de vijf kernprincipes die leiden naar duurzame en vervulde relaties. Je zult vervolgens nagaan hoe ze in jouw eigen leven van toepassing zijn.

Flow Cultuur

In dit deel bekijken we hoe we flow kunnen integreren in teams en organisaties. We bespreken hoe een cultuur kan worden gecreëerd die bevorderlijk is voor flow, hoe dit eruit ziet, en wat hiervan het fundament is.

Periodisering en Pieken

Zoals elke performer - van chirurg tot artiest - weet, is het van cruciaal belang om op het juiste moment te pieken om de resultaten te krijgen die je wilt. In deze module leer je hoe jij jouw voorbereiding managet om ervoor te zorgen dat je op het juiste moment piekt.

Werken met Anderen

Gedurende deze opleiding werk je met anderen samen om jouw vaardigheden voor meer flow kunt verbeteren.

We zullen ook tijd besteden aan hoe je het geleerde kunt onderwijzen en coachen om anderen te helpen meer flow te vinden. Je leert hoe je het geleerde in jouw (professionele) omgeving kunt toepassen - wat werkt wel, wat werkt niet en waarin kun je nog groeien.

Flow en de samenleving

Tenslotte zullen we bespreken wat een systematische integratie van flow zou kunnen betekenen voor de samenleving, the telemony of self, culturele instellingen en belangrijke maatschappelijke uitdagingen.

De opleiding MasterCoach Flow in Sports geeft trainers en coaches inzicht in wat flow is en praktische handvaten om zichzelf en hun sporters in een flow-state te brengen. Op deze wijze worden duurzame optimale prestaties gecreëerd. Na deze opleiding:

• Heb je de belangrijkste inzichten gekregen van 50 jaar Flow onderzoek en ben je bekend met The Scientific Signature of Flow™;

• Heb je kennis en ervaring opgedaan in The Pathway to Flow™ die de Flow Centre heeft ontwikkeld na 15 jaar ervaring met sporters op het hoogste niveau;

• Ben je je bewuster van de individuele verschillen die leiden naar Flow en heb je ervaring opgedaan in het benutten van de kracht van het individu en team;

• Heb je geleerd hoe je jouw wijze van communiceren af kunt stemmen op de individuele voorkeuren van je sporters;

• Heb je inzicht gekregen en geoefend in hoe je kunt trainen en coachen op Flow;

• Ben je je bewust van teamflow en kun je vanuit excellent leiderschap interventies inzetten om teamflow te creëren.

In deze opleiding leer je een sportomgeving te creëren die bevorderlijk is voor flow. Dit zorgt ervoor dat je sporters beter presteren, zich sneller ontwikkelen en meer voldoening en plezier ervaren.

Voor wie?

De MasterCoach Flow in Sports is primair ontworpen voor trainer / coaches die werkzaam zijn in de sport. De ervaring is dat ook managers / leidinggevenden uit het bedrijfsleven en het onderwijs de inhoud uitstekend kunnen toepassen in hun werkcontext.

De opleiding is geschikt voor jou als je:
• Trainer / coach bent die zijn / haar coachingsvaardigheden verder wil ontwikkelen om sporters te kunnen begeleiden zodat zij optimaal presteren in hun sport en priveleven.

• Coachervaring hebt opgebouwd en je een professionele loopbaan wilt ontwikkelen in de sportsector.

• Manager / leidinggevende bent die zijn/haar coachingsvaardigheden verder wil ontwikkelen vanuit een sportperspectief.

Toelatingseisen en procedure

Voor de MasterCoach Flow in Sports gelden de volgende toelatingseisen:

• Minimaal twee jaar werkervaring als trainer / coach of manager / leidinggevende.
• Een intakegesprek met één van de trainers maakt onderdeel uit van de toelatingsprocedure om te toetsen of je persoonlijke- en professionele achtergrond in lijn zijn met de doelstellingen van de opleiding.

De belangrijkste criteria om aan deze opleiding te kunnen deelnemen zijn passie en drive voor sport en coaching, de wil om te blijven leren en een ondernemende instelling.

Hoe ziet het programma eruit?

De unieke achtergrond van elke deelnemer vormt het uitgangspunt van deze opleiding. Elke deelnemer heeft  persoonlijke doelstellingen en een strategie om deze te bereiken. De trainers en mede-deelnemers ondersteunen de ontwikkeling van elke deelnemer.

Het studieprogramma bestaat uit onderstaande thema’s:

• Flow en de Stappen naar Flow
• Individuele voorkeuren naar Flow
• Communicatie & Leiderschap
• Trainen en Coachen naar Flow
• Teamontwikkeling naar Teamflow.

Het is een praktische opleiding met een stevig theoretisch fundament. Je zult in de praktijk ervaren wat het is om te trainen en coachen op flow.

Praktijkopdrachten

Voorbeelden van praktijkopdrachten zijn:

• Je ontvangt persoonlijke Flow coaching;
• Je gaat zelf flow skills toepassen tijdens een training;
• Je gaat zelf flow skills toepassen tijdens het coachen van een sportwedstrijd.

Het programma wordt afgesloten met een thesis en een presentatie over de eigen leerontwikkeling.

Werkwijze

We gaan aan de slag met voorbeelden uit de praktijk, theoretische onderbouwing en ervaringsgerichte oefeningen.

We richten ons ook op jou en jouw eigen ervaringen, want je leert Flow pas echt door het zelf te ervaren. Hierdoor krijg je concrete handvatten die je kunt toepassen in je werk met anderen.

Doordat we in een groep werken met gelijkgestemde en leergierige mensen, zul je zien dat je snel leerervaringen op doet.

Groep Feedback

Tijdens de opleiding ontvang je voor jouw groei en ontwikkeling ook feedback van de groep. Je ontvangt ook training in het geven en ontvangen van feedback zodat de effectiviteit van de feedback toeneemt.

Mentor Feedback

Je ontvangt ook feedback van de trainers. Zij zullen jouw vaardigheden uitdagen in een veilige omgeving.

ontmoet jouw trainers

MSc Martijn Leonard
Martijn is wereldwijd actief als flow trainer, coach en consultant.
Martijn studeerde in 2008 af op het onderwerp Flow in Sports bij Olympische Sporters aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Martijn behaalde zijn mastergraad voor de opleiding Human Resource Management en studeerde sportpsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Martijn kwam als voetballer uit voor o.a. Feyenoord en heeft binnen het voetbal meer dan 15 jaar ervaring als hoofdtrainer in de jeugd en senioren. Martijn was o.a. hoofdtrainer in de jeugd van ADO Den Haag en drie jaar hoofd jeugdopleiding bij FFC in Moskou. Hij is docent bij de Action Types Academy en als coach ICF en ECO Coach gecertificeerd. Martijn geeft training in de sport en het bedrijfsleven. Hij is/was o.a. actief voor PSV, Feyenoord, Ajax vrouwen, ADO Den Haag, NAC, SC Heerenveen, voor de KNVB UEFA Pro opleiding en was tijdens het WK 2022 actief voor het Nederlands elftal. Hij begeleidt spelers, teams en coaches die actief zijn bij de amateurs, in het betaalde voetbal, nationale teams en in de Champions League in binnen- en buitenland. Het is zijn passie om talenten tot bloei te laten komen en jou te helpen successen te behalen.
Frans de Kat
Frans is een trainer/coach, docent en mastercoach NLP.
Frans studeerde af aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Hierna kwam hij in dienst als district-trainer van de KNVB. Frans behaalde in 2003 het diploma Coach Betaald Voetbal (UEFA Pro) en was van 2001 tot en met 2003 bondscoach van het Nederlands vrouwenteam. Als coach heeft hij een schat aan ervaring opgedaan bij nationale teams en clubteams met zowel mannen- als vrouwen. Daarnaast was hij Hoofd Opleiding bij ADO Den Haag en Hoofd Scouting bij Willem II. In 2014 kwam de Kat in dienst van Arsenal FC, waar hij de jongens onder 18 trainde en coachte en met de o19 Europese wedstrijden speelde. Per 1 juli 2016 werd de Kat coördinator van de voetbalopleidingen bij de KNVB Academie, waar hij verantwoordelijk was voor het opleidingsaanbod voor trainers en coaches, van pupillentrainers tot en met coach betaald voetbal. Hij begeleidde zelf, als UEFA PRO docent, cursisten als Arne Slot, Danny Buijs en Kees van Wonderen. Op dit moment werkt Frans in het MBO onderwijs als docent en leerjaar coördinator. De Kat is Mastercoach NLP en is TFC Flow coach.