Flow App -
Vind jouw Flow

De Flow App - Vind jouw Flow - is onze officiële online Flow cursus. Deze cursus is gebaseerd op meer dan 50 jaar onderzoek omtrent het creëren van Flow. Je krijgt inzichten en praktische tools waarmee jij nog meer uit je leven haalt.

Je ontvangt de inzichten van 's werelds beste sporters, vooraanstaande wetenschappers en professionals. Als je wilt investeren in je persoonlijke ontwikkeling, het verhogen van je levensgeluk en/of het verbeteren van je prestaties, dan is deze cursus er voor jou.

Weinig tijd?
Laat ons je informatie sturen over de
Flow App - Vind jouw Flow

geinspireerd leren

✓ Online en op eigen tempo
✓ Leer praktische Flow Skills
✓ Kom in contact met gelijkgestemden
✓ Stel vragen aan een flow expert
✓ Levenslang toegang tot alle modules
Inschrijven voor €195

wat je leert

Ontvang dezelfde training die we aan Wereldkampioenen en professionals hebben gegeven. Of het nu gaat om je werk, je sport of je relaties, alles gaat beter in flow.

wetenschap
Krijg volledige duidelijkheid over de flow ervaring
Leer de belangrijkste elementen van een Flow Mindset
Ontvang de inzichten over het Flow model
praktisch
Oefen met meer dan 5 praktische flow-skills
Leer emoties en gedachten te managen en in het nu te blijven
Ontwikkel persoonlijke flow rituelen
voordelen
Verhoog je motivatie, prestaties en levensgeluk
Leer hoe je weerbaarder wordt en kunt presteren onder druk.
Vergroot je geloofwaardigheid met een gewaardeerd certificaat

Curriculum

De Flow App - Vind jouw Flow cursus bestaat uit meer dan 30 modules die ontworpen zijn om jou vaker en intenser flow te laten creëren.

Door de inbegrepen 1-op-1 coaching, kunnen wij jou maatwerk geven en ervoor zorgen dat de lessen worden geïntegreerd in de context/situatie die jij graag wilt. Bijvoorbeeld in je sport, werk, studie en/of dagelijks leven.

Je kunt deze cursus op elk moment starten en in je eigen tempo, op een door jouw gekozen tijdstip en zowel op je telefoon, tablet of computer volgen. De cursus is zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar.

Introductie

In deze module maak je kennis met de cursus en word je gevraagd een activiteit te kiezen waarin je de Flow Skills wilt gaan toepassen.

Flow Mindset

Iedereen kan af en toe per toeval flow vinden. Maar als de structuur van je brein niet congruent is met het vinden van flow, dan is het onwaarschijnlijk dat je regelmatig flow ervaart. Deze module staat in het teken van de Flow Mindset.

Prioriteit geven aan Flow

In deze module leer je hoe je meer prioriteit aan flow geeft en hoe je jouw brein afstemt op het bereiken van flow.

Motivatie

In deze module leer je wat intrinsieke motivatie is en hoe je jouw motivatie kunt managen en verhogen.

Weerbaarheid verhogen

In deze module kijken we naar je relatie met mislukking en hoe je een groei mindset kunt creëren die je in staat stelt te leren, te groeien en te presteren.

Visualiseren naar Flow

In deze module leer je hoe je visualisatie inzet voor het bereiken van flow bij toekomstige activiteiten.

Je aandacht managen

In deze module onderzoeken we misschien wel de belangrijkste les van allemaal: hoe je je aandacht kunt managen en vasthouden.

Je gedachten managen

In flow zijn we volledig aanwezig en worden we niet afgeleid door onze gedachten. In deze module leer je hoe je jouw gedachten kunt managen.

Optimaliseer je Emoties

In deze module bekijken we hoe je je emoties kunt managen en welke gevoelens voor jou leiden naar flow.

Zelfvertrouwen

In deze module bekijken we hoe jij je brein en je lichaam kunt vertrouwen wanneer het er het meest toe doet. En waarom het belangrijk is om van een groot zelfvertrouwen naar totale overgave te gaan.

Moeiteloze Actie

In deze module bekijken we hoe we onze handelingen efficiënter en vloeiender kunnen uitvoeren. We onderzoeken hoe we op een moeiteloze manier kunnen handelen.  

Diepe Flow

In deze module kijken we naar diepe staten van flow en hoe je deze kunt verwelkomen.

Een Flow Ritueel creëren

In deze module helpen we je een ritueel te ontwikkelen naar flow die je kunt inzetten bij je activiteiten. Je ontwikkelt een ritueel om in flow te geraken, om in flow te blijven en om in flow terug te komen als je eruit bent geraakt.

ontmoet jouw trainers

MSc Martijn Leonard
Martijn is wereldwijd actief als flow trainer, coach en consultant.
Martijn studeerde in 2008 af op het onderwerp Flow in Sports bij Olympische Sporters aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Martijn behaalde zijn mastergraad voor de opleiding Human Resource Management en studeerde sportpsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Martijn kwam als voetballer uit voor o.a. Feyenoord en heeft binnen het voetbal meer dan 15 jaar ervaring als hoofdtrainer in de jeugd en senioren. Martijn was o.a. hoofdtrainer in de jeugd van ADO Den Haag en drie jaar hoofd jeugdopleiding bij FFC in Moskou. Hij is docent bij de Action Types Academy en als coach ICF en ECO Coach gecertificeerd. Martijn geeft training in de sport en het bedrijfsleven. Hij is/was o.a. actief voor PSV, Feyenoord, Ajax vrouwen, ADO Den Haag, NAC, SC Heerenveen, voor de KNVB UEFA Pro opleiding en was tijdens het WK 2022 actief voor het Nederlands elftal. Hij begeleidt spelers, teams en coaches die actief zijn bij de amateurs, in het betaalde voetbal, nationale teams en in de Champions League in binnen- en buitenland. Het is zijn passie om talenten tot bloei te laten komen en jou te helpen successen te behalen.
Dr. Sue Jackson
Sue is een wereldwijd bekend flow expert, sportpsycholoog en auteur.
Sue is betrokken geweest bij de psychologie van Flow sinds zij begin jaren negentig promoveerde op flow bij topsporters. Met haar mentor en de grondlegger van Flow, Mihaly Csikszentmihalyi, schreef Sue het populaire boek: Flow in Sports; The keys to Optimal Experiences and Performances. Sue’s jarenlange werk heeft geholpen om flow begrijpelijk en toegankelijk te maken voor alle niveaus, van werknemers, amateursporters tot Olympisch kampioenen.

"Ik heb flow jarenlang bestudeerd bij de meest vooraanstaande leraren over de wereld. Ik ben nog nooit zulke toegankelijke en praktische taal tegengekomen als die van de Flow Centre. Ik kreeg een krachtig kader aangereikt om meer flow creëren in mijn werk en leven."

Steve Brophy
Executive & Musicus

"Je hebt geen idee hoe de Flow Centre mijn leven heeft veranderd. De lessen die ik vanuit Flow Centre meeneem in mijn sport en dagelijks leven zijn onbetaalbaar."

Nathan Charles
Australische Internationale Rugby Speler

"De inzichten over flow hebben mijn leven op elk gebied veranderd. De Flow Centre heeft mij een beproefd systeem gegeven die ik in elke uitdaging kan inzetten. Ik wou dat ik dit al eerder wist, want je kunt echt leren om flow te creëren."

Lorraine Huber
Wereldkampioene Skiën

"Ik wilde even zeggen hoezeer ik genoten heb van de cursus. De inzichten over flow en de flow-skills waren nieuw voor mij. Het heeft niet alleen mijn persoonlijke prestaties verbeterd, maar ook de manier waarop ik anderen coach. Ik kan de cursus aan iedereen aanraden die op zoek is naar betere prestaties en welzijn."

Tony Eldridge
Golf Professional

"Na het volgen van de cursus ben ik erin geslaagd om veel dingen die mijn prestaties blokkeren en belemmeren te identificeren en te managen. Deze cursus bracht mijn begrip over flow naar een nieuw niveau. Ik ben nu nog beter in staat mezelf te navigeren met mijn uitdagingen in mijn hele leven. Bedankt."

Steven Thain
Pilot & Executive

"Ik wist al heel wat over flow , maar deze cursus was de kers op de taart. Niet alleen theoretisch maar ook praktisch. Ik kan deze cursus van harte aanbevelen aan anderen."

Govert Semeijns van Doesburgh
Coach Trainer

"Ik heb de cursus van de Flow Centre gevolgd, en was erg onder de indruk van de kwaliteit en de helderheid van de geboden informatie. Als coach en trainer in leiderschap en professionele ontwikkeling, heb ik nu nieuwe informatie en tools om mijn lessen te verrijken. Een aanrader."

Nick Kettles
Coach Trainer, Mindfulness Teacher

"Heel erg bedankt voor de cursus! Ik wist dat het een goede stap voor me zou zijn en ik ben blij te kunnen zeggen dat het precies de inspiratie was die ik nodig had. Ik ben erg gemotiveerd om door te gaan met mijn werk en groei in flow."

Josie McKee
Climber & Coach

FAQ

Is het het geld waard?

Reken maar. Deze training heeft wereldwijd honderden mensen geholpen. Investeren in jezelf is soms moeilijk, maar de inhoud van deze cursus heeft vele anderen geholpen hun prestaties, levensgeluk en het vermogen om flow te vinden verbeterd.

Deze cursus heeft een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor €195,- (incl. btw) is deze cursus aanzienlijk goedkoper dan vergelijkbare cursussen op de markt.

Atleten hebben deze training gebruikt om wereldkampioenschappen te winnen. CEO's hebben deze training gebruikt om bedrijven te leiden, culturen te veranderen, en het leven van honderden van hun werknemers te verbeteren. Het heeft mensen geholpen hun creativiteit en prestaties te ontplooien en een sterke relatie met hun lichaam en geest op te bouwen. Waag de sprong en ervaar het zelf.

Hoe lang duurt de cursus?

De cursus kan op eigen tempo gedaan worden en kan in een dag of twee worden voltooid. We raden je echter aan de tijd te nemen om de flow-skills te oefenen en er een week of twee voor uit te trekken.

Heb ik nog steeds toegang tot de cursus als ik klaar ben?

Absoluut. Na afloop van de cursus krijg je levenslang toegang tot ons online platform met het grootste deel van de cursusinhoud - je bent vrij om verschillende delen nogmaals te bekijken en specifieke technieken of lessen op te frissen zo vaak als je wilt.

Maar dat is niet alles: je hebt ook de optie om in contact te blijven met de community. Uit de community krijg je vaak goede feedback en leermomenten. Zodra de cursus is afgerond, krijg je toegang tot alle gesprekken vanuit de community waar je van kan leren.

Net als bij het lezen van een boek, haal je soms meer uit een cursus als je hem een tweede keer leest. Dus we moedigen je aan om de cursus maanden of zelfs jaren later nog eens te bekijken. Je zult in contact komen met nog meer gelijkgestemde mensen die dezelfde reis maken als jij.

Kan ik deze opleiding volgen terwijl ik voltijds werk?

Absoluut. Je kunt in je eigen tempo leren en meedoen, waar en wanneer je maar wilt.  

Moet ik elke dag oefenen?

Nee. In de cursus zul je nieuwe gewoontes bepalen waarmee je aan de slag gaat. We raden je aan om de flow vaardigheden die je tijdens de cursus leert meteen in je dagelijks leven te integreren voor maximaal voordeel. Simpel gezegd, hoe meer je deze taken beoefent, hoe meer je bewustzijn groeit en hoe dieper je training wordt. Echter, dagelijkse deelname is niet verplicht.

Krijg ik een certificaat?

Ja. Flow Certificate is een van onze signature cursussen. We hebben letterlijk honderden uren gestoken in het maken van deze cursus. De cursus biedt een uitgebreid curriculum en een diepgaande training dat een certificaat verdient. Je kunt dit certificaat met trots toevoegen aan je CV. Het zal je inhoud en geloofwaardigheid verhogen.

Moet ik de Flow-certificate cursus doen vóórafgaand aan het Flow-diploma?

Het is niet verplicht om de Flow Certificate cursus te doen voorafgaand aan de Flow Diploma opleiding. De Flow Certificate cursus is geen vereiste. Er zijn echter enkele vaardigheden die in de Flow Certificate curus worden onderwezen die niet in de Flow diploma worden aangeboden. Als je eerst de Flow Certificate cursus doet, zul je beter voorbereid zijn op de Flow Diploma opleiding. Je hebt dan extra basiskennis en praktische ervaring om de Flow Diploma opleiding te volgen.  

Heb je nog meer vragen?

Mocht je nog vragen hebben neem dan contact met ons op. Wees alstublieft zo specifiek mogelijk met je vragen.

jouw Flow reis

1
Flow App
- Vind jouw Flow -
Leer online de nieuwste inzichten en flow skills die je helpen flow te vinden in je activiteiten.
Introductie cursus
2
Flow
Master
Ontdek jouw individuele voorkeuren naar flow en benut jouw volledige potentieel.
Leer alles over flow
3
Master Coach
in Flow
Leer op systematische wijze flow te creëren bij jezelf, anderen en in teams.
Word een Master Coach