Leiderschap naar Teamflow

module 4:

Nieuwe inzichten krijgen de meeste waarde zodra deze concreet in de dagelijkse werkwijze geïntegreerd zijn. In deze module leer je hoe je systematisch naar teamflow kunt werken en hoe je alle kennis van de opleiding MasterCoach Flow in Sports integreert in je dagelijkse werkwijze.

Je leert hoe je een flow cultuur creëert, waarbij iedereen het beste vanzichzelf en van elkaar naar boven haalt. Je leert hoe je kunt periodiseren naar teamflow en hoe je de stappen naar teamflow kunt integreren in de teamontwikkeling.

De eisen aan jouw als leider, en zeker als innoverende coach van de toekomst, zijn hoog. Als leider wil je de kracht van de mensen met wie je samenwerkt optimaal benutten. Maar hoe blijf je ook zelf in je kracht en flexibel inspelen op wat het team en de situatie nodig heeft?

Je krijgt inzicht in je huidige leiderschapsstijl en hoe je deze kunt ontwikkelen naar Flow Leiderschap. In deze module leer je hoe je als leider authentiek blijft en tegelijkertijd kunt afstemmen op de situatie, de voorkeuren van de sporters en de fase waarin het team zich bevindt.

In deze module werk je aan de competentie: Periodiseren van Teamflow

Na deze training:

  • Weet je hoe je systematisch naar teamflow kunt werken en hoe je alle kennis van deze opleiding integreert in je werkwijze.
  • Heb je inzicht in je huidige leiderschapsstijl en hoe je deze kunt ontwikkelen naar Flow Leiderschap.
  • Hoe je als leider authentiek kunt blijven en tegelijkertijd kunt afstemmen op de voorkeuren van de sporters.


We gaan aan de slag met voorbeelden en cases uit de praktijk, theoretische onderbouwing en ervaringsgerichte oefeningen.

informatie

Cursusdata:
Woensdag 2 april en 7 mei 2025 van 14:00 t/m 21:00 uur

Locatie:
Erp, Anky van Grunsven Education Centre

Doelgroep:
Trainer, coaches in de sport

Licentiepunten:
6 KNVB licentiepunten

Kosten:
De kosten voor deze module bedragen € 695,- (ex. BTW)

ontmoet jouw trainers

MSc Martijn Leonard
Martijn is wereldwijd actief als flow trainer, coach en consultant.
Martijn studeerde in 2008 af op het onderwerp Flow in Sports bij Olympische Sporters aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Martijn behaalde zijn mastergraad voor de opleiding Human Resource Management en studeerde sportpsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Martijn kwam als voetballer uit voor o.a. Feyenoord en heeft binnen het voetbal meer dan 15 jaar ervaring als hoofdtrainer in de jeugd en senioren. Martijn was o.a. hoofdtrainer in de jeugd van ADO Den Haag en drie jaar hoofd jeugdopleiding bij FFC in Moskou. Hij is docent bij de Action Types Academy en als coach ICF en ECO Coach gecertificeerd. Martijn geeft training in de sport en het bedrijfsleven. Hij is/was o.a. actief voor PSV, Feyenoord, Ajax vrouwen, ADO Den Haag, NAC, SC Heerenveen, voor de KNVB UEFA Pro opleiding en was tijdens het WK 2022 actief voor het Nederlands elftal. Hij begeleidt spelers, teams en coaches die actief zijn bij de amateurs, in het betaalde voetbal, nationale teams en in de Champions League in binnen- en buitenland. Het is zijn passie om talenten tot bloei te laten komen en jou te helpen successen te behalen.
Frans de Kat
Frans is een trainer/coach, docent en mastercoach NLP.
Frans studeerde af aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Hierna kwam hij in dienst als district-trainer van de KNVB. Frans behaalde in 2003 het diploma Coach Betaald Voetbal (UEFA Pro) en was van 2001 tot en met 2003 bondscoach van het Nederlands vrouwenteam. Als coach heeft hij een schat aan ervaring opgedaan bij nationale teams en clubteams met zowel mannen- als vrouwen. Daarnaast was hij Hoofd Opleiding bij ADO Den Haag en Hoofd Scouting bij Willem II. In 2014 kwam de Kat in dienst van Arsenal FC, waar hij de jongens onder 18 trainde en coachte en met de o19 Europese wedstrijden speelde. Per 1 juli 2016 werd de Kat coördinator van de voetbalopleidingen bij de KNVB Academie, waar hij verantwoordelijk was voor het opleidingsaanbod voor trainers en coaches, van pupillentrainers tot en met coach betaald voetbal. Hij begeleidde zelf, als UEFA PRO docent, cursisten als Arne Slot, Danny Buijs en Kees van Wonderen. Op dit moment werkt Frans in het MBO onderwijs als docent en leerjaar coördinator. De Kat is Mastercoach NLP en is TFC Flow coach.

"Frans heeft ervaring en kennis van zaken. Ik houd van positief-kritische feedback in mijn ontwikkeling als trainer/coach. De werkwijze van Frans sluit hier naadloos op aan; hij verloor bij het geven van feedback nooit de empathie voor mij als persoon uit het oog. De feedback hebben mij aangezet tot nadenken en handelen om een betere trainer/coach te worden."

Kees van Wonderen – Hoofdtrainer Go Ahead Eagles en Assistent Bondscoach Nederlands elftal. O.a. speler geweest bij Feyenoord.

"Martijn is in zijn trainingen goed in staat om samen met de trainers de inzichten concreet toe te passen op het veld. Martijn neemt daarbij de coach, het team en de daarbij horende speelwijze als vertrekpunt. Hij deelt in eenvoudige en concrete taal de inzichten, laat de coaches zelf met oplossingen komen, maar draagt door zijn eigen trainer/coach achtergrond ook goede ideeën en oplossingen aan. Hij heeft hierin een goede balans en laat de trainers in hun waarde waardoor het erg prettig samenwerken is.”

Berber van der Berg – Sportpsycholoog en topsportbegeleider SC Heerenveen

"Je ervaart de theorie in oefeningen en er is veel interactie tijdens de bijeenkomsten over Flow. Het gaat vanzelf, dat maakt het zo leuk! Martijn creëert een mooie Flow ervaring tijdens zijn trainingen en workshops en kan het iedereen aanraden”

Stefan Luykx – Docent Ajax Academy en o.a. trainer Aberdeen en ADO Den Haag.

"In gesprek met Martijn merk je aan alles dat hij de materie echt doorgrond heeft. Het delen van inzichten en het tegen hem aanhouden van problematiek ervaar ik dan ook als zeer nuttig. Zijn invalshoek werkt verrijkend en verhelderend voor mij”

Robert van der Zwan – Trainer/Coach en ondernemer.  

‘Frans is betrouwbaar, initiatiefvol en prettig om mee samen te werken. Hij kan doortastend de vinger op de zere plek te leggen waarbij hij zijn communicatie prettig afstemt op de betrokkenen en hun positie. Frans doorgrondt anderen en wil vervolgens hun kracht versterken, waarbij de regie bij de ander blijft liggen.'

Miranda Siebel, onderwijsleider, community-manager

Schrijf je ook in voor andere modules

erasmus universiteit logo
knvb logo
bbc logo
ajax logo
gamebasics logo
feyenoord logo
mesa-rim logo
nl-coach logo
nort-face logo
psv logo
hogeschool rotterdam  logo
pesa logo
tennis australia
twillo logo
uwa logo