Ontdek jouw kracht
en vind Flow

module 1:

Als trainer/coach wil je ongetwijfeld het maximale uit jezelf en je sporters halen. Maar soms heb je het gevoel dat er meer in zit. Er wordt te wisselvallig gepresteerd of je ziet dat emoties en gedachten de prestaties belemmeren.

Topprestaties in de sport worden geleverd in Flow; de optimale staat van bewustzijn waarin sporters het beste presteren en zich het beste voelen. Om het maximale uit jezelf en je spelers te halen is kennis over flow, de psychologie van optimaal functioneren onmisbaar.

In deze training krijg je inzicht in jouw kracht en hoe je deze in kunt zetten bij het creëren van flow. Want om de kracht van de ander te benutten, dien je eerst je eigen kracht te kunnen inzetten. En om de flow van de ander te bevorderen, dien je eerst je eigen flow te kunnen creëren. Zoals Cruijff al zei: Je kunt anderen pas coachen, als je jezelf kunt coachen.

In deze training leer je je eigen unieke cognitieve, motorische en emotionele voorkeuren en drijfveren kennen. Je leert hoe jij je kracht in kunt zetten om flow te creëren, ook in belangrijke en stressvolle situaties. Vervolgens leer je 's werelds nieuwste inzichten en skills over flow. Je leert wat flow is en hoe je in flow kunt geraken, in blijven en in terug kan komen als je uit flow bent geraakt.

In deze module werk je aan de competentie: Creëren van je eigen Flow

Na deze training:

  • Is je zelfinzicht toegenomen en heb je inzicht in jouw cognitieve, motorische en emotionele voorkeuren en diepe motivationele drijfveren.
  • Weet je hoe jij jezelf in je kracht kunt zetten en hoe je jouw kracht kunt gebruiken in belangrijke en stressvolle situaties.
  • Bezit je de nieuwste flow skills waarmee je in flow kunt geraken, in blijven en in terug kunt komen als je uit flow bent geraakt. 


We gaan aan de slag met voorbeelden en cases uit de praktijk, theoretische onderbouwing en ervaringsgerichte oefeningen.

Deze module vormt het fundament van de opleiding Master Coach Flow in Sports.

informatie

Datum:
Woensdag 4 september en 2 oktober 2024 van 14:00 t/m 21:00 uur

Locatie:
Erp, Anky van Grunsven Education Centre

Doelgroep:
Trainer, coaches in de sport

Licentiepunten:
6 KNVB licentiepunten

Kosten:
De kosten voor deze module bedragen € 545,- (ex. BTW)

ontmoet jouw trainers

MSc Martijn Leonard
Martijn is wereldwijd actief als flow trainer, coach en consultant.
Martijn studeerde in 2008 af op het onderwerp Flow in Sports bij Olympische Sporters aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Martijn behaalde zijn mastergraad voor de opleiding Human Resource Management en studeerde sportpsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Martijn kwam als voetballer uit voor o.a. Feyenoord en heeft binnen het voetbal meer dan 15 jaar ervaring als hoofdtrainer in de jeugd en senioren. Martijn was o.a. hoofdtrainer in de jeugd van ADO Den Haag en drie jaar hoofd jeugdopleiding bij FFC in Moskou. Hij is docent bij de Action Types Academy en als coach ICF en ECO Coach gecertificeerd. Martijn geeft training in de sport en het bedrijfsleven. Hij is/was o.a. actief voor PSV, Feyenoord, Ajax vrouwen, ADO Den Haag, NAC, SC Heerenveen, voor de KNVB UEFA Pro opleiding en was tijdens het WK 2022 actief voor het Nederlands elftal. Hij begeleidt spelers, teams en coaches die actief zijn bij de amateurs, in het betaalde voetbal, nationale teams en in de Champions League in binnen- en buitenland. Het is zijn passie om talenten tot bloei te laten komen en jou te helpen successen te behalen.
Frans de Kat
Frans is een trainer/coach, docent en mastercoach NLP.
Frans studeerde af aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Hierna kwam hij in dienst als district-trainer van de KNVB. Frans behaalde in 2003 het diploma Coach Betaald Voetbal (UEFA Pro) en was van 2001 tot en met 2003 bondscoach van het Nederlands vrouwenteam. Als coach heeft hij een schat aan ervaring opgedaan bij nationale teams en clubteams met zowel mannen- als vrouwen. Daarnaast was hij Hoofd Opleiding bij ADO Den Haag en Hoofd Scouting bij Willem II. In 2014 kwam de Kat in dienst van Arsenal FC, waar hij de jongens onder 18 trainde en coachte en met de o19 Europese wedstrijden speelde. Per 1 juli 2016 werd de Kat coördinator van de voetbalopleidingen bij de KNVB Academie, waar hij verantwoordelijk was voor het opleidingsaanbod voor trainers en coaches, van pupillentrainers tot en met coach betaald voetbal. Hij begeleidde zelf, als UEFA PRO docent, cursisten als Arne Slot, Danny Buijs en Kees van Wonderen. Op dit moment werkt Frans in het MBO onderwijs als docent en leerjaar coördinator. De Kat is Mastercoach NLP en is TFC Flow coach.

"Frans heeft ervaring en kennis van zaken. Ik houd van positief-kritische feedback in mijn ontwikkeling als trainer/coach. De werkwijze van Frans sluit hier naadloos op aan; hij verloor bij het geven van feedback nooit de empathie voor mij als persoon uit het oog. De feedback hebben mij aangezet tot nadenken en handelen om een betere trainer/coach te worden."

Kees van Wonderen – Hoofdtrainer Go Ahead Eagles en Assistent Bondscoach Nederlands elftal. O.a. speler geweest bij Feyenoord.

"Martijn is in zijn trainingen goed in staat om samen met de trainers de inzichten concreet toe te passen op het veld. Martijn neemt daarbij de coach, het team en de daarbij horende speelwijze als vertrekpunt. Hij deelt in eenvoudige en concrete taal de inzichten, laat de coaches zelf met oplossingen komen, maar draagt door zijn eigen trainer/coach achtergrond ook goede ideeën en oplossingen aan. Hij heeft hierin een goede balans en laat de trainers in hun waarde waardoor het erg prettig samenwerken is.”

Berber van der Berg – Sportpsycholoog en topsportbegeleider SC Heerenveen

"Je ervaart de theorie in oefeningen en er is veel interactie tijdens de bijeenkomsten over Flow. Het gaat vanzelf, dat maakt het zo leuk! Martijn creëert een mooie Flow ervaring tijdens zijn trainingen en workshops en kan het iedereen aanraden”

Stefan Luykx – Docent Ajax Academy en o.a. trainer Aberdeen en ADO Den Haag.

"In gesprek met Martijn merk je aan alles dat hij de materie echt doorgrond heeft. Het delen van inzichten en het tegen hem aanhouden van problematiek ervaar ik dan ook als zeer nuttig. Zijn invalshoek werkt verrijkend en verhelderend voor mij”

Robert van der Zwan – Trainer/Coach en ondernemer.  

‘Frans is betrouwbaar, initiatiefvol en prettig om mee samen te werken. Hij kan doortastend de vinger op de zere plek te leggen waarbij hij zijn communicatie prettig afstemt op de betrokkenen en hun positie. Frans doorgrondt anderen en wil vervolgens hun kracht versterken, waarbij de regie bij de ander blijft liggen.'

Miranda Siebel, onderwijsleider, community-manager

Schrijf je ook in voor andere modules

erasmus universiteit logo
knvb logo
bbc logo
ajax logo
gamebasics logo
feyenoord logo
mesa-rim logo
nl-coach logo
nort-face logo
psv logo
hogeschool rotterdam  logo
pesa logo
tennis australia
twillo logo
uwa logo