Welkom

"Onze missie is om wetenschappelijke kennis over flow praktisch te maken en flow trainingen van hoge kwaliteit aan te bieden."
Weinig tijd?
Laat ons informatie naar je toesturen.

de voordelen van Flow

In het spectrum van alle mogelijke ervaringen die de mens in het moment kan hebben, is flow de meest optimale ervaring. In flow ervaren we een interne harmonie die onze innerlijke ervaring naar een hoger niveau brengt. We ervaren dan onze ware potentie, verhogen ons leervermogen en ons leven wordt rijker, leuker en betekenisvoller.

Kortom, in flow voel je je op je best en je presteert op je best. Inzicht in de flowervaring kan het verschil maken tussen succes en mislukking - en wel of geen gelukkig leven. Flow wordt vaak bestempeld als de ontbrekende schakel tussen prestatie en welzijn.

Alles wat je doet, gaat makkelijker en beter in flow. Van het bakken van een chocolade cake, het plannen van een vakantie, het schrijven van een ondernemingsplan of het spelen van tennis.

Zowel wetenschappelijk als in de populaire media wordt flow gezien als de optimale staat van functioneren. Zo worden topprestaties in de sport geleverd in flow. Constateerden psychologen dat mensen het gelukkigst zijn in flow. Zijn grote, tijdloze kunst en geniale uitvindingen ontstaan in flow. En zorgde flow ervoor dat arbeiders in staat waren eentonige taken te veranderen in hoogtepunten van de dag.

Toonaangevende bedrijven als Google en Virgin hebben de principes van flow geïntegreerd in het werk. En het McKinsey instituut concludeerde dat werknemers vijf keer productiever zijn in flow.

Wil jij ook flow vinden? Bekijk eens onze Flow Certificate cursus.

"DE FLOW TRAININGEN WAREN VOOR MIJ ESSENTIEEL OM ACHTER ELKAAR EEN AANTAL OPTIMALE PRESTATIES TE BEHALEN. FLOW BRENGT JE LEVEN NAAR EEN ANDER LEVEL."

Rebecca Soni - 6 Olympische medailles, wereldrecordhoudster

herkennen van FLOW

Flow is voor iedereen en overal beschikbaar. Zowel bij je dagelijkse taken tot aan de activiteiten waarbij uitzonderlijke prestaties vereist zijn.

Iedereen heeft weleens flow ervaren. Als je ooit eens op een late avond verzonken was in een goed gesprek of op je werk helemaal opging in je taak - waardoor je even alles om je heen vergat - dan heb je zeker weten aan de flow ervaring geproefd.

Muzikanten noemen het 'in the groove' zijn, jazzmusici de 'pocket', gevechtspiloten hebben het over de 'bubble', basketballers over 'on fire' zijn, en anderen noemen het 'in de zone' 'in de cocon' of in 'vorm' zijn. Wetenschappelijk gezien worden deze ervaringen 'flow' genoemd.

Het herkennen van flow in ons leven en bij de mensen om ons heen is essentieel om meer flow te creëren. Hoe beter we weten wat flow is en in staat zijn om het te herkennen, hoe gemakkelijker het zal zijn om het ons eigen te maken.

“[Flow is] where one becomes totally absorbed in what one is doing, to the exclusion of all other thoughts and emotions. A harmonious experience where mind and body are working together effortlessly, leaving the person feeling that something special has just occurred…Flow lifts experience from the ordinary to the optimal, and it is in those moments that we feel truly alive and in tune with what we are doing.” Susan Jackson

"Het voelde alsof ik niet zelf mijn schoten afvuurde, maar alsof ze zichzelf afvuurden." Olympisch boogschutter Denise Parker

Zulke ervaringen kunnen gemakkelijk blinde vlekken voor ons worden; we weten dat ze bestaan, maar staan er nooit goed bij stil om ons er bewust van te worden en het volledig te begrijpen. Flowervaringen blijven hierdoor voor de meeste onontdekt en worden bestempeld als toeval. Het vermogen om flowervaringen vaker te vinden wordt hierdoor enorm beperkt.

Klaar om je reis te beginnen? Doe mee aan onze introductiecursus, de Flow Certificate. Het is 100% online, op eigen tempo en bevat tevens 1-op-1 coaching met de coaches van ons team.

FLOW BEGRIJPEN

De afgelopen 50 jaar wetenschappelijk onderzoek laat zien dat flow voorkomt in verschillende activiteiten, vaardigheidsniveaus, culturen, geslachten, leeftijden en demografieën. In de afgelopen tien jaar is flow meer bestudeerd dan ooit tevoren, wat helpt om de kloof tussen wetenschap en praktijk te overbruggen.

Wanneer je flow wilt ervaren, heb je veel meer kans om flow te creëren als je precies weet wat flow is. Door je te verdiepen word je je meer bewust van flow en begrijp je veel beter waar je naar zoekt. Deze bewustwording over flow is een eerste stap naar flow, zodat je meer en intenser flow kunt ervaren.

In flow gaan we zo op in de activiteit, dat de rest even wegvalt. Zien en doen zijn één geworden, de tijd vliegt voorbij en je presteert op de toppen van je kunnen. In flow, volgt elke actie en elke beslissing moeiteloos, vloeiend en naadloos achter elkaar. Het geeft ons zeer veel voldoening waardoor we zouden willen dat het leven altijd zo zou zijn.

Ben je er klaar voor om het in de praktijk te brengen?
Neem deel aan onze Flow Certificate introductiecursus of schrijf je in voor onze geavanceerde Flow Diploma cursus. Het zou je leven wel eens kunnen veranderen.

Onze officiële introductie cursus voor het vinden van flow. 

✓ Online & Eigen Tempo
✓ Meer dan 30 Modules
✓ 1-op-1 Coaching
✓ 5 Praktische Flow Skills
Leer meer

Ga de diepte in en ontwikkel een persoonlijk flow programma.

✓ Online en in Groepsverband
✓ 55+ uur Groepstraining
✓ Persoonlijke Feedback
✓ +30 Praktische Flow Skills
Leer meer
Vergelijk opleidingen

IDENTIFiceren van FLOW

“Optimal experience is something that you make happen.”

Mihalyi Csikszentmihalyi

vind jouw flow

Ontvang 7 essentiële lessen in je inbox. Geniet vandaag nog van dezelfde training als wereldkampioenen.

zelfregulatie van jouw ervaring

Heb jij weleens onderzocht voor jezelf hoe jouw innerlijk ervaring fluctueerde gedurende de dag? Ben jij je ervan bewust dat de kwaliteit van jouw ervaringen varieert? En ben jij je bewust van welke ervaringen jij energie kreeg?

De meeste mensen zijn zich hiervan bewust, maar een overgroot deel is van mening dat het externe gebeurtenissen, omstandigheden of mensen zijn die deze ervaringen bepalen. We zullen echter moeten ophouden om externe gebeurtenissen, omstandigheden of andere mensen de schuld te geven van onze ervaring. Door ons bewust te worden van de verscheidenheid van onze ervaringen en dat we deze zelf kunnen vormgeven, kunnen we vervolgens starten met het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap naar Flow.

"Het is nuttig om zo nu en dan te beseffen dat het leven een optelsom is van subjectieve ervaringen... De kwaliteit van deze ervaringen bepaalt of, en in welke mate, het leven de moeite waard was om te leven"" - Mihalyi Csikszentmihalyi

Flow is de meest optimale ervaring. Door het heft in handen te nemen over je ervaringen, word je de kapitein op je eigen schip. En dat is precies wat we je leren in onze cursussen.

Onze uitdaging aan jou is om je bewust te worden van je ervaring gedurende de dag, en dan te kijken of je die ervaring kunt verbeteren, zelfs in stressvolle situaties of als de omstandigheden niet zo gunstig zijn.

WHAT NEXT?

We hopen dat je al iets gelezen hebt dat je zou kunnen gebruiken.

Om je reis naar meer flow voort te zetten kun je als je wilt nu direct twee van onze signature cursussen volgen. In deze cursussen zullen we de Scientific Signature of Flow™ verder onderzoeken, en gaan we de diepte in met De Stappen naar Flow™, zodat je de juiste gewoontes kunt creëren en praktische flow-skills kunt toepassen in elke situatie.

Leer beter met stress om te gaan
Leer prestaties te optimaliseren
Leer jouw weerbaarheid te vergroten
Leer jouw motivaties te managen
Leer emoties te optimaliseren
Leer constant hoge prestaties te behalen
Leer te pieken op het juiste moment
✓ ...en nog veel meer.

Tijdens onze cursussen krijg je ook de mogelijkheid om in contact te komen met gelijkgestemde mensen van over de hele wereld. Je zult leren van experts uit verschillende domeinen, TEDx sprekers, wereldkampioenen, beroemde wetenschappers en vooraanstaande coaches.

Onze officiële introductie cursus voor het vinden van flow. 

✓ Online & Eigen Tempo
✓ Meer dan 30 Modules
✓ 1-op-1 Coaching
✓ 5 Praktische Flow Skills
Leer meer

Ga de diepte in en ontwikkel een persoonlijk flow programma.

✓ Online en in Groepsverband
✓ 55+ uur Groepstraining
✓ Persoonlijke Feedback
✓ +30 Praktische Flow Skills
Leer meer
Vergelijk cursussen

jouw Flow reis

1
Flow
Certificate
Leer hoe je flow kunt vinden om je prestaties te verbeteren en jouw ervaring te verrijken
Introductie
2
Flow
Diploma
Ontdek jouw individuele voorkeuren naar flow en benut jouw volledige potentieel.
Leer alles over flow
3
Master Coach
Flow in Sports
Leer op systematische wijze flow te creëren bij jezelf, anderen en in teams.
Word een Master Coach
Twijfel je nog?

Zie wat anderen over ons zeggen

"Richard Feynman zei dat als je het niet kunt uitleggen aan een vijfjarige, verander dan je taal en probeer het opnieuw. Flow is een uiterst complex onderwerp wat ik jarenlang bestudeerd heb. Ik heb met in contact gekomen met de meest vooraanstaande leraren over de hele wereld en ben nog nooit zulke toegankelijke taal en concepten tegengekomen als die van de Flow Centre. Ik heb de cursussen verslonden. Ik kreeg een krachtig kader aangereikt om meer mogelijkheden te creëren voor flow in mijn leven." Steve Brophy, Coach, Trainer

"Ik heb nu nieuwe tools om de lessen die ik geef te verrijken. Ik heb de online cursussen van de Flow Centre gevolgd en was erg onder de indruk van de kwaliteit en de duidelijkheid van de geboden informatie. Als trainer in leiderschap en professionele ontwikkeling, heb ik nu nieuwe informatie en tools om de lessen die ik geef te verrijken. Een aanrader." Nick Kettles, Coach, Trainer

"De Flow Centre heeft me geholpen om de eerste stappen te maken naar de integratie van flow in de volgende fase van mijn leven. Het begrijpen van de mechanica van Flow heeft me bewuster gemaakt over hoe ik bewust een Flow staat kan bereiken in delen van mijn leven waar het niet inherent aan de oppervlakte komt. Ik kijk uit naar een meer betekenisvolle reis in de toekomst van mijn carrière dankzij het Flow Centre en alles wat ik heb geleerd." Sally Frear, Executive

"Ik wilde even zeggen hoe fijn ik het vond om met het Flow Centre samen te werken. Het idee van Flow was volkomen nieuw voor mij. Werken met FLOW heeft niet alleen mijn persoonlijke prestaties verbeterd, maar ook de manier waarop ik anderen coach. Ik zou dit zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar betere prestaties." Tony Eldridge, Executive

"Na meer dan 15 jaar fulltime klimmen en alpinisme, waarbij ik me in de bergen regelmatig per ongeluk in de Flow staat begaf, besloot ik de tijd te nemen om de grondbeginselen achter flow te leren. Het leren van de principes, de wetenschap en het proces van het binnengaan van de flow staat heeft me in staat gesteld om bewust deel te nemen aan Flow ervaringen op een dagelijkse basis. Uiteindelijk voel ik me productiever en meer beloond in vele aspecten van mijn dagelijks leven." Zoe Hart, Professioneel Atleet

"Na het volgen van de cursus ben ik erin geslaagd om veel dingen die mijn prestaties blokkeren en belemmeren te identificeren en te managen. Deze cursus bracht mijn begrip naar een nieuw niveau, waardoor ik nu in staat ben mezelf te navigeren met mijn uitdagingen." Steven Thain

"Leren over flow heeft mijn leven veranderd op alle gebieden van het leven. Het geeft je een beproefd systeem om te gebruiken bij elke uitdaging. Ik wou dat ik hier veel eerder mee begonnen was, want je kunt leren hoe je flow kunt vinden." Lorraine Huber, wereldkampioene skiën

"De cursus omvatte alles wat ik verwacht had, en meer. Ik wist al aardig wat over flow, maar deze cursus was de kers op de taart. Niet alleen theoretisch maar ook praktisch (geweldige oefeningen & een extra online programma om je leren te ondersteunen tijdens & na de cursus). De cursus inspireerde me om een aantal gewoontes te veranderen zodat ik flow kan vinden in zowel mijn werk als mijn leven. Ik zou deze cursus van harte aanbevelen aan anderen, met name coaches en trainers, die geïnteresseerd zijn om zichzelf uit te dagen naar het volgende niveau van zelfontwikkeling, of degenen die nieuwsgierig zijn naar hoe je een veerkrachtige mindset kunt creëren." Govert Semeijns de Vries van Doesburgh

"Heel erg bedankt voor de cursus! Ik wist dat het een goede stap voor me zou zijn en ik ben blij te kunnen zeggen dat het precies de inspiratie was die ik nodig had. Ik ben erg gemotiveerd om door te gaan met mijn werk en groei in flow." Josie McKay

"Ik heb het gevoel dat ik een complete set tools heb gekregen om me te helpen Flow te vinden, niet alleen in mijn hoofdactiviteit maar in veel gebieden van mijn leven. Ik heb een grondig inzicht gekregen dat flow de balans is tussen jezelf pushen naar topprestaties en het vinden van plezier en welzijn. Dit evenwicht is iets waar ik naar op zoek ben om een bevredigend leven te leiden waarin ik hoge prestaties lever en me tegelijkertijd absoluut geweldig voel.

De kwaliteit van de cursus was veel meer dan ik had verwacht van een online cursus. Aangezien de makers van de cursus gevestigde en vooraanstaande academici zijn, is het logisch dat de leerinhoud van hoge kwaliteit en niveau was. Master's degree psychologie concepten worden eenvoudig uitgesplitst en onderwezen in een intieme omgeving, waardoor het veel gemakkelijker te begrijpen en ermee bezig te zijn. Er waren een heleboel kleine details die ik waardeerde over deze cursus die je niet zou krijgen met een typische online cursus dankzij de intieme omgeving. Ik zou deze cursus aanraden aan iedereen die op afstand geïnteresseerd is in prestaties en winnen, productiviteit en succes, welzijn, een vervuld leven leiden, je geweldig voelen, volledig betrokken zijn bij een activiteit, creativiteit, meditatie, motivatie, veerkracht, psychologie/neurowetenschappen." Jesse McCrindle

Let’s Get Started
Neem deel aan onze Flow Certificate introductiecursus of schrijf je in voor onze geavanceerde Flow Diploma cursus. Het zou je leven wel eens kunnen veranderen.

Onze officiële introductie cursus voor het vinden van flow. 

✓ Online & Eigen Tempo
✓ Meer dan 30 Modules
✓ 1-op-1 Coaching
✓ 5 Praktische Flow Skills
Leer meer

Ga de diepte in en ontwikkel een persoonlijk flow programma.

✓ Online en in Groepsverband
✓ 55+ uur Groepstraining
✓ Persoonlijke Feedback
✓ +30 Praktische Flow Skills
Leer meer
Vergelijk opleidingen
“Optimal experience is something that you make happen.”
Mihalyi Csikszentmihalyi

GRATIS FLOW TIPS

Laat ons 7 essentiële tips om flow te vinden naar je inbox sturen. Geniet van dezelfde training als wereldkampioenen.