Word Flow master

De Flow Master is de meest diepgaande cursus over flow die wereldwijd beschikbaar is.

Je leert alles wat er over flow bekend is en leert meer dan 70 flow skills. Je ontdekt jouw individuele voorkeuren naar flow en leert met deze inzichten de stappen naar flow te personaliseren.

Je ontvangt de inzichten van 's werelds meest vooraanstaande atleten, wetenschappers en professionals en brengt systematisch veranderingen aan in je eigen leven.

Weinig tijd?
Vraag hier een brochure aan over de opleiding.

INSPIREREND & PRAKTISCH

✓ Wereldwijd de meest diepgaande en uitgebreide opleiding over flow
✓ Groepstraining op een mooie locatie
✓ Ontdek jouw individuele route naar flow door nieuw zelfinzicht
✓ Inclusief 1-op-1 coaching en feedback
✓ Een inspirerende wereldwijde community
Schrijf je nu in

jouw Flow reis

1
Flow App
- Vind jouw Flow -
Leer online de nieuwste inzichten en flow skills die je helpen flow te vinden in je activiteiten.
Introductie cursus
2
Flow
Master
Ontdek jouw individuele voorkeuren naar flow en benut jouw volledige potentieel.
Leer alles over flow
3
Master Coach
in Flow
Leer op systematische wijze flow te creëren bij jezelf, anderen en in teams.
Word een Master Coach

wat je zult leren

Of het nu gaat om je sport, werk, vrije tijd of je relaties, alles gaat beter in flow. Ontvang nu dezelfde training die we ook aan Wereldkampioenen en professionals gaven.

wetenschap
Volledig inzicht in de Flow Code, Pathway to Flow, and Scientific Signature of Flow
De laatste wetenschappelijke updates over flow
Gedetailleerde informatie uit de psychologie, fysiologie, neurowetenschappen, sociologie, filosofie en andere wetenschappelijke domeinen
praktisch
Leer de nieuwste inzichten en bewezen flow-skills praktisch toe te passen
Ontdek jouw individuele route naar flow door nieuw zelfinzicht via de lichaam en brein connectie.
Leer en oefen met meer dan 30 praktische flow vaardigheden. Ontvang feedback over jouw persoonlijke flow programma/ritueel
voordelen
Na afloop van de opleiding bezit je een persoonlijk en praktisch systeem om flow te vinden die je de rest van je leven kunt inzetten.
Vergroot je kennis en geloofwaardigheid met een erkent Flow Diploma
Je bent beter in staat door persoonlijk leiderschap en zelfregulatie jouw potentieel te verwezenlijken
Informatie

Opleiding: Flow Master

Duur
: 3 dagen

Start: februari 2025

Eind: mei 2025

Licentiepunten: meer info volgt

Rooster: De cursusdagen zijn op maandag en/of dinsdag van 14:00 uur tot 21:00 uur. Er zijn in totaal drie cursusdagen.

Locatie: De meeste bijeenkomsten vinden plaats in de omgeving van Utrecht.

Investering: De investering voor deze opleiding bedraagt € 995,- (excl. btw)

Aanmelden: Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers.

Inschrijven
Je kunt je hieronder inschrijven.

Curriculum

De Flow Master cursus bestaat uit meer dan 50 modules, ontworpen om alle kennis en praktische ervaring die we bezitten over flow en de weg naar flow aan jou over te dragen. Je ontdekt jouw individuele voorkeuren naar flow (motorisch, cognitief en emotioneel).

Vanaf dag 1 integreer je de flow skills in de praktijk, werk je samen met anderen en leer je van onze deskundige trainers en wereldberoemde professionals om jouw route naar flow te personaliseren.

Cursusmodules: hieronder staat een overzicht van de cursusmodules. Tijdens de cursus kunnen hier aanpassingen op gemaakt worden.

Inleiding tot Flow

De eerste stap is om de flowervaring goed te begrijpen. Welke voordelen flow jou oplevert en hoe flow jou helpt bij je persoonlijke ontwikkeling.

Flow Model

Je leert in detail hoe je het Flow model gebruikt en hoe jou dit zal helpen. We laten zien hoe mensen het in verschillende contexten hebben gebruikt. En hoe het een waardevol instrument is om je innerlijke ervaring te calibreren en te verbeteren.   

Pathway to Flow (De stappen naar Flow)

Je leert de onderliggende theorieën en zult in elke stap oefenen met meerdere flow skills. Inzicht in The Pathway to Flow geeft je een fundamenteel systeem om flow op te wekken, topprestaties te leveren en meer levensvreugde te creëren.

Scientific Signature to Flow

We verdiepen ons in de flowervaring. We zullen de flowervaring vanuit bijna elke wetenschappelijke discipline bekijken, van psychologie tot neurowetenschappen.

Filosofie over Flow

Flow wordt nu al zo'n 50 jaar bestudeerd in de westerse wetenschap. Oudere beschavingen hebben echter ook heel gedisciplineerd kennis opgebouwd rondom gelijke mentale toestanden. In deze module zullen we dit bekijken.

Flow Mindset en Persoonlijkheid

In deze module leer je wat een Flow Mindset is, hoe je deze aanneemt en welke persoonlijkheidskenmerken meer flow bevorderlijk zijn dan de ander. Je leert wat een autotelische persoonlijkheid is en leert welke mindset leidt naar flow. Je leert meer over persoonlijk leiderschap en hoe je dit meer kunt inzetten.

Jezelf Psychofysiologisch resetten

In deze module leer je meerdere skills om jezelf fysiek en mentaal te resetten. Door jezelf te resetten, kun je met een schone lei jezelf meer richting flow managen.

Praktische Flow Skills

Gedurende de opleiding zul je meer dan 70 Flow Skills leren die je aan je gereedschapskist kunt toevoegen. En daarnaast leer je de Flow Skills direct te integreren in je leven.

Intentie & Doelen bepalen

Elke intentie creëert energie en vervolgens gedachten en acties. In deze module leer je intenties en doelen te vormen die bevorderlijk zijn voor flow. Wat werkt wel en wat werkt niet? Je leert helderheid te creëren, zonder dat je gestrest raakt of dat onze eigen verwachtingen de gewenste prestaties in de weg zal staan.

Motivatie en persoonlijke behoeften managen

In deze module leer je jouw motivatie te managen, zelfs bij eenvoudige taken. Je krijgt inzicht in de meest effectieve motivatietheorieën en hoe je deze praktisch in jouw voordeel inzet. We onderzoeken jouw persoonlijke behoeften, drijfveren en motivationele voorkeuren. Hoe deze op dit moment vervuld zijn - en natuurlijk - hoe je dit kunt verbeteren.

Uitdagingen managen

Er is een verband tussen de hoogte van de uitdaging en je arousal niveau. Beide zullen je helpen om te pieken op het juiste moment.

In deze module leer je hoe je zelf de hoogte van de uitdaging in jouw voordeel kunt optimaliseren. Zowel theoretisch als praktisch leer je hoe je de optimale zone van arousal - de sweet spot - kunt raken die nodig is om flow te creëren in moeilijke situaties.

Weerbaarheid versterken

In deze module gaan we dieper in op hoe we onze weerbaarheid kunnen verhogen. We onderzoeken de verschillen tussen mentale hardheid, doorzettingsvermogen en weerbaarheid.

Beelden & Visualisatie

Je leert hoe je met succes een gebeurtenis kunt visualiseren voordat deze plaatsvindt.

Je zult ervaren dat visualiseren een krachtig middel is, hoe het je hersenen traint en wat dit te maken heeft met flow en optimaal functioneren.

Managen van aandacht

Waar we aandacht aan schenken heeft grote invloed op hoe we denken, ons voelen en wat we doen.
  
In deze module leer je hoe je lichaam en brein neurologisch zijn ingesteld om op een bepaalde manier te reageren. En hoe je jouw aandacht kunt managen.

Vertrouwen ontwikkelen

In het moment hebben we allemaal de kracht om het grootste deel van onze vermogens te maximaliseren door op onszelf te vertrouwen. In deze module leer je waarom dit zo is, hoe dit werkt en wat we kunnen doen om onze aangeboren talenten in te zetten om een niveau van volledig vertrouwen te bereiken en te behouden.

Stress en survival

Je leert hoe je risico's op een positieve manier kunt gebruiken om flow te creëren.

Voorbereiding Skills

Je voorbereiding is vaak allesbepalend! Hoe jij je voelt en presteert in een activiteit is vaak een gevolg van hoe we ons hebben voorbereid. In deze module leer je hoe je je voorbereiding op verschillende momenten kunt professionaliseren en hoe je uit je voorbereiding de vruchten kunt plukken.

Gedachten Management

We hebben zo'n 70,000 gedachten op een dag. Het is belangrijk dat we leren onze gedachten te managen i.p.v.. dat onze gedachten ons gaan managen.

Je zult je gaan verdiepen in psychologische flexibiliteit, ACT, mindfulness, REBT, CBT en andere tools voor gedachtenmanagement. En kijken wat voor jou het beste werkt.

Het Ego & Flow

Voor je persoonlijke ontwikkeling mag het onderwerp 'ego' uiteraard niet ontbreken. In deze module leer je over het ego en hoe we voorbij ons zelfbewustzijn kunnen komen om meer uit onszelf te halen.

Emotionele intelligentie

In deze module leer je verschillende methoden om met emoties om te gaan en deze effectief te verwerken. Je krijgt ook inzicht in hoe jouw emoties je ervaring, plezier en prestaties beïnvloeden. Je leert hoe je jouw emotionele landschap kunt optimaliseren.

Deep Flow

Inzicht in diepere staten van flow, hoe je dit kunt bereiken en wat het nut hiervan is, is een van de meest waardevolle vaardigheden van het leven.

In deze module leer je de verschillen tussen micro en macro flow en hoe we deep flow vanuit een aantal invalshoeken kunnen benaderen. We kijken ook naar de wisselwerking tussen energetisch bewustzijn, spiritualiteit, veranderende bewustzijn staten en flow.

Een Flow Ritueel ontwikkelen

Om al je leermomenten bij elkaar te brengen, is het belangrijk om dit op een eenvoudige manier te kunnen activeren. Aan het eind van de opleiding leer je hoe je een flow ritueel kunt opstellen die in één actie alle leermomenten op gang brengen.

Lichaam en Brein connectie

Je krijgt inzicht in hoe je lichaam en brein onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. En hoe je met je lichaam je brein kunt activeren en andersom.

Flow & Relaties

Hoe we met onszelf en anderen omgaan is essentieel om een gelukkig leven te leiden. Je leert de vijf kernprincipes die leiden naar duurzame en vervulde relaties. Je zult vervolgens nagaan hoe ze in jouw eigen leven van toepassing zijn.

Individuele voorkeuren naar flow

In dit deel ontdek je jouw individuele voorkeuren naar flow (cognitief, motorisch en emotioneel)

Periodisering en Pieken

Zoals elke performer - van chirurg tot artiest - weet, is het van cruciaal belang om op het juiste moment te pieken om de resultaten te krijgen die je wilt. In deze module leer je hoe jij jouw voorbereiding managet om ervoor te zorgen dat je op het juiste moment piekt.

Flow en de samenleving

Tenslotte zullen we bespreken wat een systematische integratie van flow zou kunnen betekenen voor de samenleving en voor belangrijke maatschappelijke uitdagingen.

Ontmoet jouw Trainers

MSc Martijn Leonard
Martijn is wereldwijd actief als Flow trainer, coach en consultant
Martijn studeerde in 2008 af op het onderwerp Flow in Sports bij Olympische Sporters aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Martijn behaalde zijn mastergraad voor de opleiding Human Resource Management en studeerde sportpsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Martijn kwam als voetballer uit voor o.a. Feyenoord en heeft binnen het voetbal meer dan 15 jaar ervaring als hoofdtrainer in de jeugd en senioren. Martijn was o.a. hoofdtrainer in de jeugd van ADO Den Haag en drie jaar hoofd jeugdopleiding bij FFC in Moskou. Hij is docent bij de Action Types Academy en als coach ICF en ECO Coach gecertificeerd. Martijn geeft training in de sport en het bedrijfsleven. Hij is/was o.a. actief voor PSV, Feyenoord, Ajax vrouwen, ADO Den Haag, NAC, SC Heerenveen, voor de KNVB UEFA Pro opleiding en was tijdens het WK 2022 actief voor het Nederlands elftal. Hij begeleidt spelers, teams en coaches die actief zijn bij de amateurs, in het betaalde voetbal, nationale teams en in de Champions League in binnen- en buitenland. Het is zijn passie om talenten tot bloei te laten komen en jou te helpen successen te behalen.
Sue Jackson
Sue is een wereldwijd erkent flow wetenschapper, sportpsycholoog en auteur.
Sue is betrokken geweest bij de psychologie van Flow sinds zij begin jaren negentig promoveerde op flow bij topsporters. Met haar mentor en de grondlegger van Flow, Mihaly Csikszentmihalyi, schreef Sue het populaire boek: Flow in Sports; The keys to Optimal Experiences and Performances. Sue’s jarenlange werk heeft geholpen om flow begrijpelijk en toegankelijk te maken voor alle niveaus, van werknemers, amateursporters tot Olympische kampioenen.

"Ik heb flow jarenlang bestudeerd bij de meest vooraanstaande leraren over de wereld. Ik ben nog nooit zulke toegankelijke en praktische taal tegengekomen als die van de Flow Centre. Ik kreeg een krachtig kader aangereikt om meer flow creëren in mijn werk en leven."

Steve Brophy

"De inzichten over flow hebben mijn leven op elk gebied veranderd. De Flow Centre heeft mij een beproefd systeem gegeven die ik in elke uitdaging kan inzetten. Ik wou dat ik dit al eerder wist, want je kunt echt leren om flow te creëren."

Lorraine Huber

"Je hebt geen idee hoe de Flow Centre mijn leven heeft veranderd. De lessen die ik vanuit Flow Centre meeneem in mijn sport en dagelijks leven zijn onbetaalbaar."

Nathan Charles
Australische Internationale Rugby Speler

"Ik wilde even zeggen hoezeer ik genoten heb van de cursus. De inzichten over flow en de flow-skills waren nieuw voor mij. Het heeft niet alleen mijn persoonlijke prestaties verbeterd, maar ook de manier waarop ik anderen coach. Ik kan de cursus aan iedereen aanraden die op zoek is naar betere prestaties en welzijn."

Tony Eldridge
Golf Professional

"Na het volgen van de cursus ben ik erin geslaagd om veel dingen die mijn prestaties blokkeren en belemmeren te identificeren en te managen. Deze cursus bracht mijn begrip over flow naar een nieuw niveau. Ik ben nu nog beter in staat mezelf te navigeren met mijn uitdagingen in mijn hele leven. Bedankt."

Steven Thain
Pilot & Executive

"Ik wist al heel wat over flow , maar deze cursus was de kers op de taart. Niet alleen theoretisch maar ook praktisch. Ik kan deze cursus van harte aanbevelen aan anderen."

Govert Semeijns van Doesburgh
Coach / Trainer

"Ik heb de cursus van de Flow Centre gevolgd, en was erg onder de indruk van de kwaliteit en de helderheid van de geboden informatie. Als coach en trainer in leiderschap en professionele ontwikkeling, heb ik nu nieuwe informatie en tools om mijn lessen te verrijken. Een aanrader."

Nick Kettles
Coach Trainer, Mindfulness Teacher

"Heel erg bedankt voor de cursus! Ik wist dat het een goede stap voor me zou zijn en ik ben blij te kunnen zeggen dat het precies de inspiratie was die ik nodig had. Ik ben erg gemotiveerd om door te gaan met mijn werk en groei in flow."

Josie McKee
Bergbeklimmer & Coach

FAQ

Is het het geld waard?

Reken maar. Deze training heeft honderden mensen geholpen. Investeren in jezelf is soms moeilijk, maar de inhoud van deze cursus heeft vele anderen geholpen hun prestaties, levensgeluk en het vermogen om flow te vinden verbeterd.

Deze cursus heeft een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor €995,- (excl. btw) is deze cursus aanzienlijk goedkoper dan vergelijkbare cursussen op de markt.

Atleten hebben deze training gebruikt om wereldkampioenschappen te winnen. CEO's hebben deze training gebruikt om bedrijven te leiden, culturen te veranderen, en het leven van honderden van hun werknemers te verbeteren. Het heeft mensen geholpen hun creativiteit en prestaties te ontplooien en een sterke relatie met hun lichaam en geest op te bouwen. Waag de sprong en ervaar het zelf.

We raden om de testimonials hierboven te bekijken.

Hoe lang duurt te opleiding?

De opleiding zelf duurt 2 maanden. We raden je echter aan de tijd te nemen om de flow-skills te oefenen en meer tijd te nemen om de flow-skills in praktijk te brengen.

Heb ik nog steeds toegang tot de cursus als ik klaar ben?

Absoluut. Na afloop van de cursus krijg je levenslang toegang tot ons online platform met het grootste deel van de cursusinhoud - je bent vrij om verschillende delen te herbekijken en specifieke technieken of lessen op te frissen zo vaak als je wilt.

Maar dat is niet alles: je hebt ook de optie om in contact te blijven met de community. Uit de community krijg je vaak goede feedback en leermomenten. Zodra de cursus is afgerond, krijg je toegang tot alle gesprekken vanuit de community waar je van kan leren.

Net als bij het lezen van een boek, haal je soms meer uit een cursus als je hem een tweede keer leest. Dus we moedigen je aan om de cursus maanden of zelfs jaren later nog eens te bekijken. Je zult in contact komen met nog meer gelijkgestemde mensen die dezelfde reis maken als jij.

Kan ik deze opleiding volgen terwijl ik voltijds werk?

Absoluut. De meeste deelnemers werken full time. Als je je tijd goed indeelt kun je deze opleiding zeker volgen.

Moet ik elke dag oefenen?

Nee. In de cursus zul je nieuwe gewoontes bepalen waarmee je aan de slag gaat. We raden je aan om de flow vaardigheden die je tijdens de cursus leert meteen in je dagelijks leven te integreren voor maximaal voordeel. Simpel gezegd, hoe meer je deze taken beoefent, hoe meer je bewustzijn groeit en hoe dieper je training wordt. Echter, dagelijkse deelname is niet verplicht.

Krijg ik een certificaat?

Ja, je krijgt een certificaat. Deze opleiding biedt een uitgebreid curriculum en een diepgaande training die een certificaat verdient. Je kunt dit certificaat met trots toevoegen aan je CV. Het zal voor jou inhoud en geloofwaardigheid toevoegen.

Moet ik de Flow App doen vóórafgaand aan de Flow Master?

Het is niet verplicht om de Flow App te doen voorafgaand aan de Flow Master. De Flow App is geen vereiste. Er zijn echter enkele vaardigheden die in de Flow App worden onderwezen die niet in de Flow Master worden onderwezen. Als je eerst de Flow App doet, ben je zeker beter voorbereid op de Flow Master en krijg je de basiskennis en de praktische ervaring van flow die essentieel zijn om het beste uit de Flow Master cursus te halen.  

Heb je nog meer vragen?

Neem contact op door op onderstaande knop te klikken en het formulier in te vullen. U kunt ook op de knop 'Contact' in de navigatiebalk klikken om specifieke vragen te stellen. Wees alstublieft zo specifiek mogelijk met uw vragen.