Flow Leiderschap
in Teams

Nieuw leiderschap

Je werkt nu een aantal jaar als leidinggevende en merkt dat het niet altijd vanzelf gaat. Je hebt het idee dat dit anders kan en wilt je leiderschap vaardigheden verder ontwikkelen.

Je wilt je meer verdiepen in je eigen kracht als leider en je daarmee verbinden. Zodat je als leider een sterk fundament hebt en steviger in je schoenen staat om effectief leiding te geven.

Wat gaat er vaak mis in organisaties?

  • De kracht van de mensen blijft onbenut. Niet werken vanuit je kracht levert stress op en leidt vaak tot een burn-out.
  • De flow-principes worden
    niet toegepast waardoor er motivatie-, aandacht- en productiviteitslekken ontstaan.
  • Er treden communicatie storingen op. De afstemming ontbreekt. Er komen ongewenste acties en het vertrouwen daalt.


MENS EN RESULTAATGERICHTE AANPAK


We zien regelmatig dat een rationeel streven naar meer efficiëntie, ten koste gaat van de flow in het team en de organisatie. Dat wat op papier volledig doordacht is en klopt, werkt vervolgens niet in de praktijk.

Mensen verliezen daardoor hun motivatie en men kan minder goed omgaan met stress. Goede bedoelingen krijgen een averechts effect.

Flow Leiderschap zorgt ervoor dat het rationele streven naar meer efficiëntie niet ten koste gaat van de zingeving, werkgeluk en verbinding tussen mensen. Flow Leiderschap zorgt voor een werkomgeving die flow bevorderlijk is, zodat mensen er optimaal kunnen functioneren.  

informatie

Startdatum:
Woensdag 4 september van 14:00 t/m 21:00 uur

Locatie:
Erp, Anky van Grunsven Education Centre

Doelgroep:
Leidinggevenden, managers, ondernemers, directeuren, CEO’s uit het bedrijfsleven, onderwijs, gezondheidszorg, publieke domein en non-profit organisaties.
(er wordt een groep gevormd met deelnemers van de opleiding MasterCoach Flow in Sports)

Investering:
De investering voor deze opleiding is € 2950,- (ex. BTW)

programma

De opleiding bestaat uit 8 dagen van 14:00 uur t/m 21:00 uur verdeeld over 4 modules. In de brochure vind je meer informatie over de modules.

Na de opleiding:

  • Heb je inzicht in jouw eigen kracht en hoe je flow kunt creëren.
  • Heb je meer inzicht in anderen en weet je hoe je jouw communicatie daarop kunt afstemmen en maatwerk kunt leveren in de begeleiding.
  • Heb je Flow leiderschap ontwikkelt en weet je hoe je teamflow kunt creëren.


We gaan aan de slag met voorbeelden en cases uit de praktijk, theoretische onderbouwing en ervaringsgerichte oefeningen.

ontmoet jouw trainers

MSc Martijn Leonard
Martijn is wereldwijd actief als flow trainer, coach en consultant.
Martijn studeerde in 2008 af op het onderwerp Flow in Sports bij Olympische Sporters aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Martijn behaalde zijn mastergraad voor de opleiding Human Resource Management en studeerde sportpsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Martijn kwam als voetballer uit voor o.a. Feyenoord en heeft binnen het voetbal meer dan 15 jaar ervaring als hoofdtrainer in de jeugd en senioren. Martijn was o.a. hoofdtrainer in de jeugd van ADO Den Haag en drie jaar hoofd jeugdopleiding bij FFC in Moskou. Hij is docent bij de Action Types Academy en als coach ICF en ECO Coach gecertificeerd. Martijn geeft training in de sport en het bedrijfsleven. Hij is/was o.a. actief voor PSV, Feyenoord, Ajax vrouwen, ADO Den Haag, NAC, SC Heerenveen, voor de KNVB UEFA Pro opleiding en was tijdens het WK 2022 actief voor het Nederlands elftal. Hij begeleidt spelers, teams en coaches die actief zijn bij de amateurs, in het betaalde voetbal, nationale teams en in de Champions League in binnen- en buitenland. Het is zijn passie om talenten tot bloei te laten komen en jou te helpen successen te behalen.
Frans de Kat
Frans is een trainer/coach, docent en mastercoach NLP.
Frans studeerde af aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Hierna kwam hij in dienst als district-trainer van de KNVB. Frans behaalde in 2003 het diploma Coach Betaald Voetbal (UEFA Pro) en was van 2001 tot en met 2003 bondscoach van het Nederlands vrouwenteam. Als coach heeft hij een schat aan ervaring opgedaan bij nationale teams en clubteams met zowel mannen- als vrouwen. Daarnaast was hij Hoofd Opleiding bij ADO Den Haag en Hoofd Scouting bij Willem II. In 2014 kwam de Kat in dienst van Arsenal FC, waar hij de jongens onder 18 trainde en coachte en met de o19 Europese wedstrijden speelde. Per 1 juli 2016 werd de Kat coördinator van de voetbalopleidingen bij de KNVB Academie, waar hij verantwoordelijk was voor het opleidingsaanbod voor trainers en coaches, van pupillentrainers tot en met coach betaald voetbal. Hij begeleidde zelf, als UEFA PRO docent, cursisten als Arne Slot, Danny Buijs en Kees van Wonderen. Op dit moment werkt Frans in het MBO onderwijs als docent en leerjaar coördinator. De Kat is Mastercoach NLP en is TFC Flow coach.

"Frans heeft ervaring en kennis van zaken. Ik houd van positief-kritische feedback in mijn ontwikkeling als trainer/coach. De werkwijze van Frans sluit hier naadloos op aan; hij verloor bij het geven van feedback nooit de empathie voor mij als persoon uit het oog. De feedback hebben mij aangezet tot nadenken en handelen om een betere trainer/coach te worden."

Kees van Wonderen – Hoofdtrainer Go Ahead Eagles en Assistent Bondscoach Nederlands elftal. O.a. speler geweest bij Feyenoord.

"Martijn is in zijn trainingen goed in staat om samen met de trainers de inzichten concreet toe te passen op het veld. Martijn neemt daarbij de coach, het team en de daarbij horende speelwijze als vertrekpunt. Hij deelt in eenvoudige en concrete taal de inzichten, laat de coaches zelf met oplossingen komen, maar draagt door zijn eigen trainer/coach achtergrond ook goede ideeën en oplossingen aan. Hij heeft hierin een goede balans en laat de trainers in hun waarde waardoor het erg prettig samenwerken is.”

Berber van der Berg – Sportpsycholoog en topsportbegeleider SC Heerenveen

"Je ervaart de theorie in oefeningen en er is veel interactie tijdens de bijeenkomsten over Flow. Het gaat vanzelf, dat maakt het zo leuk! Martijn creëert een mooie Flow ervaring tijdens zijn trainingen en workshops en kan het iedereen aanraden”

Stefan Luykx – Docent Ajax Academy en o.a. trainer Aberdeen en ADO Den Haag.

"In gesprek met Martijn merk je aan alles dat hij de materie echt doorgrond heeft. Het delen van inzichten en het tegen hem aanhouden van problematiek ervaar ik dan ook als zeer nuttig. Zijn invalshoek werkt verrijkend en verhelderend voor mij”

Robert van der Zwan – Trainer/Coach en ondernemer.  

‘Frans is betrouwbaar, initiatiefvol en prettig om mee samen te werken. Hij kan doortastend de vinger op de zere plek te leggen waarbij hij zijn communicatie prettig afstemt op de betrokkenen en hun positie. Frans doorgrondt anderen en wil vervolgens hun kracht versterken, waarbij de regie bij de ander blijft liggen.'

Miranda Siebel, onderwijsleider, community-manager
erasmus universiteit logo
knvb logo
bbc logo
ajax logo
gamebasics logo
feyenoord logo
mesa-rim logo
nl-coach logo
nort-face logo
psv logo
hogeschool rotterdam  logo
pesa logo
tennis australia
twillo logo
uwa logo