GOVERT van doesburg

Flow Skills zijn net zo goed te trainen als fysieke kracht in de sportschool. Bij Flow train je je mentale spier, zodat jij dat verschil kan maken als het echt nodig is.

Specialisme: Hockey, jonge talenten en (sport)teams.  
Locatie: Nederland
Achtergrond: Hockey als speler en coach, communicatie trainer en ondernemer.

GOVERT van doesburg

Govert speelde jarenlang hockey op het hoogste niveau. Na zijn hockeycarrière was hij ook enkele jaren als hockeytrainer/coach op dit niveau actief. Later richtte hij zich meer op de mentalebegeleiding van verschillende sporters en sportteams in de hoofdklasse (Pinoké, HGC, Hurley) maar ook daarbuiten (voetbal,roeien, volleybal).

Naast flow coach in sport en business is hij tevens eigenaar van een hockey- en voetbal academy voor jonge kinderen en geeft hij veelvuldig trainingen in communicatieve vaardigheden in het bedrijfsleven. Govert werkt nu ruim twintig jaar in domeinen variërend van de topsport tot de bedrijfswereld. Als aanhanger van de positieve psychologie focust hij in zijn training en coaching op kwaliteiten en de kracht van mensen om hun reeds aanwezige potentieel optimaal te benutten. Daarbij schuwt hij niet te confronteren en verdieping aan te brengen om tot de kern van de zaak te komen.

Zijn achtergrond als gedragstrainer, ICF coach, familie-en organisatieopsteller en flow ervaringsdeskundige maken dat hij zich als flowcoach als een vis in het water voelt in zowel bedrijfsleven als in de(top)sport.

Naast speler van Pinoké werd hij Nederlands kampioen bij de A-junioren. Daar had hij zijn eerste ‘bewuste’ flow ervaring. Ook nadien als ondernemer of tijdens het geven van belangrijke presentaties of trainingen ervoer hij deze optimale staat van zijn. Hij vroeg zich steeds vaker af of het ontstaan hiervan toeval was of dat je invloed kon hebben op dit proces? En zo ja, hoe dan? In zijn zoektocht naar een antwoord op deze vraag kwam hij in aanraking met het fenomeen ‘flow’ en ontdekte al snel dat het ontstaan van flow niet op toeval berust maar dat de weg naar flow over het beheersen van concrete vaardigheden gaat en dus goed te trainen is. Ook merkte hij gaandeweg dat door zowel coaches, spelers als professionals in sport en zaken er relatief weinig tijd en aandacht wordt besteed aan het ontwikkelen van deze flow skills. Een gemiste kans!

Als flow coach ziet hij het dan ook als zijn missie zoveel mogelijk talenten, professionals, spelers, teams en coaches in sport en business hiervan bewust(er) te maken en te begeleiden op hun weg naar nog meer flow. Het heeft hem ook geïnspireerd tot het starten met het schrijven van een boek over tieners in flow. Sport is nog steeds zijn lust en zijn leven. Tijdens het beoefenen van tennis, padel, wielrennen en skiën ervaart hij veel plezier en komt hij nog regelmatig in flow.

Zijn motto: Blijf spelen en genieten en go with the flow!

“When you start professionalising your development, life has a habit of taking on a life of its own.”

Cameron Norsworthy, CEO & Founder
Let's work together