Eén bron voor alles over flow. Bekijk onze Bibliotheek pagina hier

Ontmoet Hazel Findlay

Blogs


Hazel is een professionele klimster en mental coach.


Hazel Findlay werd op 6-jarige leeftijd door haar vader geïnspireerd voor de klimsport. Ze heeft vervolgens een levensstijl en een carrière opgebouwd rond haar passie en is nu een van 's werelds beste vrouwelijke avontuurlijke klimmers.

"Ik ben echt geïnteresseerd in de psychologie van het klimmen en hoe je je brein kunt managen als je bang bent. Dat is wat me inspireerde om mentale coach in het klimmen te worden en na te denken over concepten als flow en angst."


Waarom heb je voor de Flow Centre gekozen?


"Ik weet niet waar ik voor het eerst over flow hoorde, maar het was iets dat resoneerde met mij en waar ik het mijn vrienden over had. We gebruikten de uitdrukking 'in de zone', of iets dergelijks. Ik was me er bewust van dat deze mentale toestand een van de belangrijkste redenen was waarom ik klom. En ik was me ervan bewust dat als ik flow vaker en intenser kon ervaren, ik meer uit het klimmen zou halen. Voordat ik mijn training begon bij de Flow Centre had ik al wat eigen onderzoek gedaan naar de psychologie van optimaal functioneren en presteren."

"Ik startte met een aantal coachingsessies rondom mijn klimmen. Uiteindelijk deed ik ook de cursussen Flow Certificate, Flow Diploma en het Coaching Diploma... Alles wat ik leerde over flow, was niet alleen nuttig voor mijzelf, maar ook in de begeleiding naar mijn coachingsklanten."


Wat zijn jouw belangrijkste leerpunten geweest uit de Flow Training?


"Ik heb zoveel gedaan met de Flow Centre dat ik het moeilijk vind om er iets uit te kiezen. Het belangrijkste is dat je echt leert wat flow is, wat de wetenschap achter flow is, en hoe het praktisch jouw eigen prestaties en leven kan verbeteren. Je verdiept je in wat er werkelijk gebeurt in lichaam en brein als we in flow zijn.


"In het eerste deel leer je flow echt begrijpen, om vervolgens in te gaan op hoe je toegang krijgt tot flow. Je leert The Pathway to Flow (de stappen naar Flow). Je leert over de juiste mindset die je beter toegang geeft tot flow. Je leert over het managen van je brein en je mentale staat, zodat je in flow terecht kunt komen en flow kunt behouden. Het is echt een duidelijk en uitgebreid traject. Ik vind het een leuke manier van leren. Het is een vrij gemakkelijk stap-voor-stap proces dat ik ook met mijn cliënten gebruik.


"Een ander voorbeeld dat me echt hielp bij het klimmen was het concept van loslaten en niet te veel proberen te controleren. Een van de laatste stappen in de Pathway to Flow is 'loslaten'. Het helpt me echt elke keer weer als ik ga klimmen. Om te vertrouwen op mijn lichaam en mijn brein en om de behoefte aan controle los te laten. Wat zo mooi is dat de kennis, inzicht en vaardigheden je niet alleen helpen om je prestaties te verbeteren, maar ook in je persoonlijke relaties, carrière, en levensdoelen.Ontmoet Martijn Leonard

Case Study

Ontmoet Martijn Leonard, toepassing van flow in voetbal

Ontmoet ook anderen

vind jouw flow

Ontvang 7 essentiële lessen in je inbox. Geniet vandaag nog van dezelfde training als wereldkampioenen.

Hoe heeft het leren over flow je leven verbeterd?


"In 2019 deed ik waarschijnlijk mijn moeilijkste rotsklim ooit. En het voelde echt alsof alles wat ik had geleerd, mijn eigen persoonlijke leerproces, maar ook alles van wat ik heb geleerd via de Flow Centre, allemaal samenkwam."

"Ik begon al maanden van tevoren met de flow training, voordat ik de route zelfs maar kon proberen. Het hielp me om mij op het proces te richten en toegang te krijgen tot flow wanneer ik dat nodig had. Het heeft me echt geholpen om de angst om te falen los te laten. Het heeft me ook zeker geholpen om van het proces te genieten in plaats van me volledig te richten op het einddoel en me zorgen te maken over wat er zou kunnen gebeuren als ik dat einddoel niet zou bereiken, gezien de hoeveelheid werk die ik erin had gestoken. Voor mij een duidelijk voorbeeld hoe al de inzichten die de Flow Center mij heeft geleerd samen kwamen, niet alleen om prestaties te verbeteren, maar ook om de kwaliteit van de ervaring te verbeteren richting een groot einddoel."


"Een van de belangrijkste redenen waarom ik de Flow Centre zou aanbevelen, is dat je wellicht naar de Flow Centre zou gaan om je prestaties te verbeteren, maar je leert zoveel meer dan dat. Het heeft de richting van mijn hele leven veranderd, en hoe ik anders naar de werkelijkheid kan kijken, hoe ik kan leven naar mijn persoonlijke waarden etc. Als je alleen naar de Flow Centre komt om je prestaties te verbeteren, dan weet ik zeker dat je er net als ik nog meer uit gaat halen."


Flow Verhaal

Je hebt zojuist een flow verhaal gelezen dat de ervaringen van mensen belichten. Door hun verhalen te delen zien anderen welke impact flow op hun leven heeft gehad. Zodat anderen kunnen zien welke impact flow op hun leven heeft gehad en wat de waarde van de Flow Centre ook op jou zou kunnen hebben. Bekijk hier andere flow verhalen.

Introductie in Flow

jouw Flow reis

1
Flow App
- Vind jouw Flow -
Leer online de nieuwste inzichten en flow skills die je helpen flow te vinden in je activiteiten.
Introductie cursus
2
Flow
Master
Ontdek jouw individuele voorkeuren naar flow en benut jouw volledige potentieel.
Leer alles over flow
3
Master Coach
in Flow
Leer op systematische wijze flow te creëren bij jezelf, anderen en in teams.
Word een Master Coach